TikTok-account Paralympics lokt uiteenlopende reacties uit

Het TikTok-account van de Paralympische Spelen ligt onder vuur. Terwijl sommigen de video’s een leuke en geweldige manier vinden om aandacht te vragen voor de Paralympische Spelen, vinden anderen het beeld dat het account schetst van atleten met een handicap zeer beledigend.

Eén van de meest virale video’s van het account, met als titel LEFT…LEFT…LEFT…, heeft vandaag meer dan 40 miljoen views en 4,8 miljoen likes. De video toont een atleet die met zijn linkerbeen trapt, terwijl op de achtergrond een ludiek liedje speelt. En dat is lang niet de enige video. Er zijn tientallen soortgelijke filmpjes op de feed met zaken als rolstoelbasketballers die omvallen, blinde zwemmers die getikt worden bij het einde van de baan en blinde voetballers die klauteren om een doelpunt te redden.

@paralympics

LEFT…LEFT…LEFT…

♬ Follow The Leader – Rumba Del Sol

Gehackt?

Het lokt heftige respons uit en de reacties onder de video’s staan meestal vol met mensen die zich afvragen wat er aan de hand is. Wat voor velen in het bijzonder onbegrijpelijk is, is het feit dat het officiële account van de Paralympische Spelen dit soort content maakt en deelt.

Velen vragen zich dan ook af of het account gehackt is. En als dat niet zo zou zijn, waarom de verantwoordelijke nog niet op de vingers is getikt.

Het account blijkt alvast niet gehackt te zijn. Dat verklaart een woordvoerder van het Internationaal Paralympisch Comité aan BBC. Het comité zegt dat de verantwoordelijke “een Paralympiër is die volledig op de hoogte is van handicaps” en die “een sterke aanhang heeft gecreëerd door edgy en originele content”. Het account is vooral bedoeld om awareness te verspreiden en tegelijk de sfeer luchtig te houden.

De komende Paralympische spelen van 2024 zullen van 28 augustus tot 8 september in Parijs worden gehouden.

Meer
Lees meer...