Frank Ocean hint naar nieuw album tijdens concert op Coachella

De countdown naar nieuwe muziek van Frank Ocean is officieel begonnen! Tijdens zijn langverwachte set op het Amerikaanse festival Coachella bevestigde de singer-songwriter eindelijk dat zijn volgende album eraan zit te komen. Het is geleden van 2016 dat de zanger nog een nieuw album uitgebracht heeft.

Hoewel hij zei dat we nog even moeten wachten, komt zijn volgende meesterwerk er inderdaad aan. Afgelopen weekend was Frank Ocean (35) te bewonderen op Coachella. De R&B-zanger was de headliner van zondag en dat is opvallend, want Frank Ocean had al sinds 2019 niet meer opgetreden op concerten en had al sinds 2017 niet meer op Coachella gestaan.

Sinds de release van Oceans nieuwste album ‘Blonde’ uit 2016 zijn fans hongerig geworden naar nieuwe nummers van Frank Ocean. En hoewel de singer-songwriter verschillende losse singles heeft uitgebracht, waaronder In My Room, Cayendo en Dear April, is er de afgelopen zeven jaar geen nieuw album gereleaset.

Speculaties

Tijdens zijn show reageerde Frank Ocean op speculaties van fans dat zijn terugkeer op het podium na bijna zes jaar moet betekenen dat er nieuwe muziek op komst is. “Ik wil het hebben over waarom ik hier ben, want het is niet vanwege een nieuw album”, zei hij voordat hij het grote nieuws liet vallen: “Niet dat er geen nieuw album is …” De menigte schreeuwde in koor.

Sentimenteel

Frank Ocean kreeg het publiek na de euforie over zijn nieuw album terug stil wanneer hij over zijn persoonlijke worstelingen en groei begon. Waarom hij wilde optreden op Coachella heeft met zijn broer te maken, die drie jaar geleden overleed. Zijn broer, Ryan Breaux, stierf op 2 augustus 2020 op 18-jarige leeftijd bij een auto-ongeluk in Californië. “Mijn broer en ik kwamen vaak naar dit festival”, zei hij na het vijfde nummer gezongen te hebben. “We stonden gewoon te dansen in die tent op de muziek en ik weet dat hij zo enthousiast zou geweest zijn om hier bij ons allemaal te zijn”, concludeert hij.

Wanneer het langverwachte nieuwe album van Frank Ocean er zal zijn, is nog een groot vraagteken.

Meer
Lees meer...