Frank Ocean zegt tweede optreden op Coachella Festival af

Vrijdag gaat het tweede en laatste weekend van het Amerikaanse Coachella Festival van start. R&B-zanger Frank Ocean (35), een van de hoofdacts, zal niet meer optreden na een teleurstellende eerste show.

Bekende zanger Frank Ocean trad zondag voor het eerst na zes jaar nog eens op als hoofdact op Coachella. Maar daar zal het ook bij blijven, want zijn team meldt nu aan vakblad Variety dat hij zondag niet opnieuw zal optreden. Rockgroep Blink-182 zal de rol op zich nemen. Frank Ocean zou een blessure hebben waardoor hij niet zijn verwachte show kan leveren.

Rommelig optreden

Afgelopen zondag trad de zanger opnieuw op na een pauze van zes jaar. Daar kwamen hoge verwachtingen bij kijken van de fans, maar die werden niet ingelost. Frank Ocean begon met een uur vertraging aan zijn show en trad uiteindelijk maar kort op vanwege de avondklok van het festival. Ook de podiumopstelling zorgde ervoor dat de zanger nauwelijks te zien was. “Na een beenblessure opgelopen te hebben op het festivalterrein, kon Frank Ocean de geplande show niet uitvoeren. In 72 uur werd de show noodgedwongen volledig herwerkt”, klinkt het statement. Er werd ook beslist om de show niet te livestreamen in tegenstelling tot alle andere optredens.

Het zal nog even duren vooraleer hij weer kan optreden volgens het persbericht. “Op doktersadvies kan hij niet optreden vanwege twee breuken en een verstuiking in zijn linkerbeen”, klinkt het. En toch hebben fans hoop, want Ocean hintte tijdens zijn optreden naar een mogelijk nieuw album. Ook de woorden waarmee hij de aankondiging afsluit zijn hoopgevend: “Mijn show was chaotisch, maar dat heeft ook zijn charme. Het was niet wat ik wilde laten zien, maar ik vond het leuk om daar te zijn en ik zie jullie snel.”

Blink-182

Frank zal nu vervangen worden door de rockband Blink-182. Ook zij maakten tijdens het eerste weekend een onverwachte comeback sinds hun gitarist, Tom DeLonge, in 2015 uit de groep stapte. Hun verrassingsoptreden werd goed onthaald en smaakte duidelijk naar meer. Ze brachten hun bekendste hits zoals I Miss You, What’s My Age Again? en All The Small Things.

De groep heeft er een turbulente carrière opzitten sinds zijn oprichting in 1992. In 2005 ging de band even uit elkaar na een discussie met DeLonge. Vier jaar later kwam de band weer bijeen nadat drummer Travis Barker nipt een vliegtuigongeluk overleefde. Uiteindelijk ging de band dan officieel uit elkaar in 2015. De leden kwamen in 2021 weer geregeld bij elkaar over de vloer nadat bassist Hoppus gediagnostiseerd werd met kanker (en genas). En zo ging de bal weer aan het rollen. Op 3 september treden ze op in Het Sportpaleis in Antwerpen tijdens hun wereldtournee.

 

Meer
Lees meer...