Blink-182 kondigt wereldtournee en nieuwe muziek aan met originele bezetting

Blink-182 is terug in zijn originele samenstelling met Travis Barker, Mark Hoppus en Tom DeLonge. Die laatste viert dus zijn terugkeer na zeven jaar afwezigheid. Meteen kondigde de groep ook een nieuwe single, Edging, aan die vrijdag 14 oktober uitkomt. Daarna trekt Blink-182 op wereldtournee.

Blink-182 werd in 1992 opgericht door basgitarist en zanger Mark Hoppus, gitarist en zanger Tom DeLonge en drummer Scott Raynor. Die laatste werd in 1998 na een ruzie en door overmatig drankgebruik vervangen door drummer Travis Barker. In die bezetting zou Blink-182 begin deze eeuw zijn grootste successen boeken met hits zoals What’s My Age Again?, All the Small Things, The Rock Show, First Date en I Miss You.

Vertrek Tom DeLonge

In 2005 hield de poppunkgroep er een eerste keer mee op, maar in 2009 maakten ze een comeback. Die was minder succesvol dan hun oudere muziek. Die periode van Blink-182 bleef duren tot Tom DeLonge de band verliet in 2015. Achteraf zouden de leden alle drie verklaren dat hun comeback nooit goed aanvoelde. Toch gingen Barker en Hoppus door, maar dan met Matt Skiba van Alkaline Trio als nieuw lid. DeLonge bleef ondertussen muziek maken met zijn andere groep, Angels & Airwaves, maar raakte ook gefascineerd door ufo’s en aliens. Hij zou zelfs voor History Channel meewerken aan documentaires rond dat onderwerp.

Na het veelbesproken vertrek van DeLonge bij Blink-182 in 2015 zouden de drie ‘originele’ leden elkaar jarenlang niet zien. Pas toen er bij Hoppus kanker werd vastgesteld in 2021 en hij chemotherapie moest ondergaan, sprak het drietal voor het eerst in meer dan vijf jaar terug samen af. Uiteindelijk werd Hoppus eind dat jaar kankervrij verklaard en is het contact met DeLonge en Barker gebleven.

Nieuwe single Edging en wereldtournee

Eerder deze week maakte Blink-182 zijn sociale media leeg en was de website van de band enige tijd offline. Kort daarop verschenen in verschillende landen billboards met een nieuw logo van de groep. Dat bleek dus een voorteken voor een grote comeback in hun meest succesvolle bezetting.

Met een nogal suggestieve, grappige video kondigde Blink-182 dinsdag uiteindelijk zijn comeback aan. Op het einde van de clip maakt de groep ook bekend dat de eerste nieuwe single – met de naam Edging – vrijdag gereleased wordt. Vanaf 11 maart 2023 gaat Blink-182 ook op wereldtournee. Die start in Latijns-Amerika en trekt in juni en juli van dat jaar door de Verenigde Staten.

In september tourt de groep door Europa met op 8 september 2023 een stop in het Sportpaleis in Antwerpen. Voor dat optreden zijn nu al tickets te koop. Na hun passage door Europa besluit Blink-182 zijn comebacktournee begin 2014 in Australië en Nieuw-Zeeland.

Bekijk hier de aankondiging van Blink-182:

Meer
Lees meer...