Mark Hoppus over Blink-182 monsterhit ‘What’s My Age Again?’: intro gebaseerd op Green Day-nummer

De hele wereld kent What’s My Age Again? van Blink-182. Het is een nummer dat je onmiddellijk herkent wanneer je de intro hoort. Maar wist je ook dat die intro gebaseerd is op een nummer van Green Day? Het gaat om het nummer J.A.R., dat een gelijkaardige baslijn als intro heeft.

Het is Blink-182-bassist Mark Hoppus die het verhaal achter de intro van What’s My Age Again met de wereld deelde. Hij en frontman Tom DeLonge waren “gewoon een grappig liedje aan het schrijven”, klonk het onder andere tijdens een interview voor de Chris DeMakes A Podcast. Da’s de podcast van Less Than Jake-bassis Chris Demakes.

Geprobeerd, maar gefaald

“Er is dit Green Day-nummer J.A.R. dat op de Angus soundtrack staat”, begint Mark Hoppus. Angus is een komediefilm uit 1995. “Het begint met een bas-intro, die echt cool is. Ik was wat aan het tokkelen op m’n gitaar, om mezelf die intro te leren.”

“Ik heb het verloop verprutst, en ik speelde het dus verkeerd. En dat klonk eigenlijk best cool. Dus dat was de basis voor de intro van What’s My Age Again?: ik die probeerde J.A.R. te spelen, maar het niet kon, en dan maar iets verzon dat ik wel leuk vond, maar dat anders klonk.”

Vergelijk de intro’s gerust zelf:

J.A.R.

What’s My Age Again?

Meer
Lees meer...