‘Dune’ krijgt zo goed als zeker een derde film met ‘Dune Messiah’

Hoewel Dune: Part Two nog moet uitkomen, lijkt het nu al zo goed als zeker dat de franchise nog een derde film krijgt. Regisseur en medescenarist Denis Villeneuve liet eerder al weten dat het scenario van Dune Messiah zo goed als af is en nu heeft hij daarover meer uitleg gegeven.

In 2021 maakten we kennis met de wereld van Dune. De film van regisseur Denis Villeneuve met Timothée Chalamet in de hoofdrol werd een groot succes en sleepte tien Oscarnominaties in de wacht, waarvan het er zes wist te verzilveren. Het ging om de verfilming van het eerste boek van het Dune-universum.

Dune Messiah

De sequel Dune: Part Two werd al in oktober 2021, kort na de release van Dune, bevestigd. Na heel wat vertragingen zal Dune: Part Two op woensdag 28 februari 2024 eindelijk in de cinema verschijnen.

Regisseur en scenarist Denis Villeneuve kijkt ondertussen al verder vooruit. Zo zei de Canadees afgelopen maanden al meermaals dat hij het scenario van Dune: Part Three al deels heeft afgewerkt. Die film zal gaan over het verhaal in het boek Dune Messiah van Frank Herbert uit 1969. Dat boek speelt zich tien jaar na de feiten van Dune: Part Two af en is een soort conclusie van de vorige twee boeken. Het heeft een heel andere sfeer en toont vooral hoofdrolspelers Paul Atreides, gespeeld door Timothée Chalamet, in een compleet ander daglicht.

Pauze of niet?

Hoewel er dus al volop gewerkt is aan Dune: Part Three leek deze film nog verre toekomstmuziek. Villeneuve wordt namelijk aan heel wat andere projecten gelinkt die voorrang zou kunnen hebben. In gesprek met het Koreaanse medium City21 heeft hij nu echter gezegd dat hij mogelijk toch meteen aan de derde Dune-film zal beginnen.

“Ik werk aan vier verschillende scenario’s. Dune: Messiah is er daar een van, maar ik weet niet of het het volgende zal zijn, of pas voor erna”, klinkt het daar.

Meer
Lees meer...