‘Dune: Part Two’ pronkt voorlopig met hoogste score ooit op IMDb

Vanaf vandaag, woensdag 28 februari, kan je in de cinema gaan kijken naar Dune: Part Two. De verwachtingen voor deze sequel lagen hoog en lijken ook ingevuld te worden. Dune: Part Two haalt namelijk momenteel een score van 9,4 op 10 op IMDb en is daarmee de hoogste beoordeelde film ooit op die site.

Zo’n 2,5 jaar na de release van de heel succesvolle film Dune is Denis Villeneuve terug met Dune: Part Two. Daarin volgen we Paul Atreides (Timothée Chalamet) die steeds meer toegroeit naar Chani (Zendaya) en de rest van de Fremen. Met hen bereidt hij zich voor om wraak te nemen op iedereen die heeft samengespannen en zijn familie zo goed als volledig heeft uitgeroeid. Zowel Fremen-leider Stilgar (Javier Bardem) als Chani geloven in het voorteken dat Paul de profeet is waar de Fremen al zo lang op wachten. Hijzelf heeft meer angst voor die voorspelling.

In tegenstelling tot Dune zal de sequel zich ook vaak op andere planeten afspelen. Daar maken we onder andere kennis met Emperor Shaddam IV, een rol die gespeeld wordt door Christopher Walken, en de angstaanjagende Feyd-Rautha Harkonnen (Austin Butler).

IMDb

Dat Dune: Part Two een succes zal worden, lijkt nu al vast te staan. Hoewel de film nog niet door veel mensen gezien is, lijkt haast iedereen unaniem lovend. Zo kan Dune: Part Two op de bekende website IMDb voorlopig pronken met een indrukwekkende score van 9,4 op 10. Als de film die trend zou aanhouden, zou het de beste beoordeelde film ooit worden op de site. Voorlopig is die eer weggelegd voor The Shawshank Redemtion (9,3) en The Godfather (9,2).

(Her)bekijk de trailer van Dune: Part Two:

Dune: Part Two is te bekijken in de cinema.

Meer
Lees meer...