Nieuwe spot van ‘Dune: Part Two’ legt focus op Timothée Chalamet als Paul Atreides

Na bijna 2,5 jaar wachten komt de nieuwe Dune-film er volgende maand eindelijk aan. Daarin zal alles, nog meer dan tijdens de eerste film, draaien rond het personage Paul Atreides, gespeeld door Timothée Chalamet. Het is dan ook geen verrassing dat hij de focus is van een nieuwe promospot die zojuist gedeeld is.

In het tweede deel van Dune volgen we Paul Atreides (Timothée Chalamet) die steeds meer toegroeit naar Chani (Zendaya) en de rest van de Fremen. Met hen bereidt hij zich voor om wraak te nemen op iedereen die heeft samengespannen en zijn familie zo goed als volledig heeft uitgeroeid. Zowel Fremen-leider Stilgar (Javier Bardem) als Chani geloven in het voorteken dat Paul de profeet is waar de Fremen al zo lang op wachten. Hijzelf heeft meer angst voor die voorspelling.

Dune

In 2021 maakten we opnieuw kennis met de wereld van Dune. De film van regisseur Denis Villeneuve met Timothée Chalamet in de hoofdrol werd een groot succes en sleepte tien Oscarnominaties in de wacht, waarvan het er zes wist te verzilveren. Het ging om de verfilming van het eerste boek van het Dune-universum, waarin er tientallen boeken, kortverhalen en comics verschenen. 

Eind februari volgt dus, na meerdere uitstellen door de stakingen in Hollywood, eindelijk Dune: Part Two. Ondertussen wordt ook al volop gewerkt en een derde film, die er zo goed als zeker zal komen.

Bekijk hier de promoclip van Dune: Part Two:

Dune: Part Two verschijnt op woensdag 28 februari in de cinema.

Meer
Lees meer...