‘House of the Dragon’: HBO deelt nieuwe beelden van tweede seizoen

Het langverwachte tweede seizoen van House of the Dragon komt eraan. Dan zullen we eindelijk weten hoe de gruwelijke oorlog tussen de Black en de Green van House Targaryan verloopt. Om ons nog meer warm te maken voor deze nieuwe afleveringen, deelde HBO zojuist een nieuwe promoclip.

Bijna twee jaar na de release van het eerste seizoen van House of the Dragon gaat het verhaal vanaf 17 juni verder op Streamz. De eerste aflevering van dat tweede seizoen kreeg de naam ‘A Son for a Son’ en zal maar liefst 64 minuten lang zijn. Daarna krijgen we wekelijks een nieuwe aflevering. Het tweede seizoen van House of the Dragon is acht aflevering lang. Het zal ook te zien zijn op HBO Max, de (nieuwe) streamingdienst die vanaf 1 juli beschikbaar is in ons land.

House Targaryan

In het tweede seizoen van House of the Dragon zien we de strijd tussen aan de ene kant de Blacks, onder leiding van Rhaenyra (Emma D’Arcy), de oudste dochter van Viserys. Aan de andere kant heb je de Greens, waarbij Alicent Hightower (Olivia Cooke) haar oudste zoon Aegon II (Tom Glynn-Carney) op de troon wil. Beiden menen recht te hebben op de Iron Throne.

Aanvankelijk leek het erop dat deze twee fracties nog wilden onderhandelen. Dat veranderde na de dramatische dood van Lucerys Verlaryon (Elliot Grihault), de zoon van Rhaenyra, en Arrax door toedoen van Vhagar en Aemond Targaryen (Ewan Mitchell), de broer van Aegon II. Daardoor is alle hoop op vrede tussen de groenen en de zwarten voorbij en is Rhaenyra Targaryen (Emma D’Arcy) uit op wraak.

Beide partijen zullen zich – met hun draken – klaarmaken voor een oorlog. Daarbij willen ze elk zoveel mogelijk bondgenoten overtuigen om zich bij hen aan te sluiten. Uit eerdere berichten kwamen we al te weten dat er komend seizoen meerdere grote gevechten gepland staan. We mogen ons dus verwacht aan een combinatie van intrige en geweld.

Bekijk hier de promoclip van House of the Dragon:

Het tweede seizoen van House of the Dragon is vanaf maandag 17 juni te zien op Streamz.

Meer
Lees meer...