Nieuw streamingplatform ‘Max’ van Warner Bros. komt eraan in mei

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar nu weten we alles over het nieuwe streamingplatform Max. De nieuwe versie van HBO Max van Warner Bros. en Discovery zal drie abonnementen aanbieden en zal op 23 mei gelanceerd worden.

We weten al even dat het streamingplatform HBO Max een make-over zou krijgen, maar Warner Bros. Discovery heeft nu in een persevent meer info vrijgegeven over wat we mogen verwachten en hoeveel we ervoor mogen neertellen. Het nieuwe platform zal het huidige HBO Max vervangen en biedt meer content aan.

Van fantasie tot koken

De voornaamste reden van deze fusie, is de uitbreiding van het gamma. HBO wil een platform creëren dat meer biedt dan bijvoorbeeld Amazon Prime, Netflix of Disney+. Op de nieuwe streamingdienst zullen niet enkel de series van HBO te zien zijn, maar ook films van Warner Bros. zoals Harry Potter en alles van DC Comics. Recent kondigden ze ook toekomstige projecten aan die ook op Max te zien zullen zijn zoals de spin-offs van The Big Bang Theory, Game Of Thrones en Batman maar ook de nieuwe serie van Harry Potter. Daarnaast zullen ook programma’s van Discovery Channel, TLC en Food Network te zien zijn.

Drie abonnementen

Leden van het huidige HBO Max zullen automatisch verbonden worden aan het nieuwe Max profiel, meldt de woordvoerder. Toch blijft er nog wat verwarring over hoe dat precies zal verlopen omdat Max drie verschillende abonnementen aanbiedt.

Het goedkoopste abonnement, Ad-Lite, kost 9,99 dollar per maand (9,07 euro) en zal deels ondersteund worden door enkele advertenties. Het reclamevrije abonnement, Ad-Free, kost 15,99 dollar per maand (14,52 euro). Beiden bieden HD-kwaliteit, twee gelijktijdige streams en 30 downloads. Het duurste abonnement, Ultimate Ad-Free, biedt voor 19,99 dollar (18,15 euro) per maand zo’n 100 downloads en vier gelijktijdige streams aan.

Max Prijsniveaus / The Verge

Het platform wordt in de VS op 23 mei gelanceerd, maar in België verschijnt alles van HBO voorlopig op Streamz. Toch bekijkt het bedrijf de opties om Max ook aan te bieden in andere landen. In Nederland zal het alvast in 2024 beschikbaar zijn.

Meer
Lees meer...