HBO bespreekt nieuwe spin-off van ‘Game of Thrones’

Er zijn bij HBO opnieuw plannen over een spin-off rond Game of Thrones. Die zou deze keer gaan over de verovering van Westeros door Aegon I Targaryen. Voorlopig zitten de plannen daarrond wel nog maar in een heel vroege fase.

Schrijver George R.R. Martin kwam eind vorig jaar met slecht nieuws voor fans van Game of Thrones en alles wat daarmee te maken heeft. Hij liet toen namelijk weten dat door een grote besparingsronde bij WarnerMedia, het moederbedrijf van HBO, alle plannen rond spin-offs van deze succesreeks voorlopig opgeschort zijn.

Aegon I Targaryen

Maar nu wordt er toch voorzichtig gedacht aan een nieuwe reeks. Dat meldt de website Variety. De nieuwe spin-off rond Game of Thrones zou gaan over Aegon en zijn zussen/vrouwen Visenya en Rhaenys. Deze drie Targaryens veroverden namelijk samen met hun drie draken zes van de zeven koninkrijken van Westeros. Enkel Dorne bleef uit hun handen.

Die gebeurtenissen vonden zo’n 300 jaar voor Game of Thrones plaats en zo’n 100 jaar voor de gebeurtenissen uit de spin-off House of the Dragon. In beide reeksen wordt er dan ook veelvuldig verwezen naar de verovertocht van Aegon I Targaryen.

HBO weigerde commentaar te geven op het nieuws van Variety. Voorlopig zouden de plannen zich sowieso nog maar in een heel vroege fase bevinden.

Andere spin-offs

Na het einde van Game of Thrones had HBO heel ambitieuze plannen over meerdere spin-offs rond de serie. Voorlopig zijn de meesten daarvan echter een stille dood gestorven. Enkel House of the Dragon is al verschenen en kreeg zelfs een tweede seizoen, dat momenteel in de maak is.

Van Long Night met Naomi Watts in de hoofdrol is ooit een pilot gemaakt, maar die bleek kwalitatief niet voldoende om mee verder te gaan. Daarnaast is er ook al lang sprake van een spin-off over Jon Snow en enkele andere mogelijke spin-offs.

Meer
Lees meer...