Kit Harington over Jon Snow in spin-off: “Het gaat niet goed met hem”

Eerder dit jaar kondigde schrijver George R.R. Martin de komst van een sequel rond Jon Snow (Kit Harington) aan. Het personage werd bekend door Game of Thrones, maar krijgt na meer dan drie jaar, binnenkort dus zijn eigen serie. Wanneer die zal verschijnen, is nog niet bekend. Maar acteur Kit Harington laat de fans alvast weten wat ze kunnen verwachten.

Het einde van Game of Thrones ligt ondertussen al even achter ons, maar toch zal de serie een van de populairste series ooit blijven. Terwijl schrijver George R.R. Martin eerder dit jaar de spin-off House of The Dragon al dropte, is hij ook aan het werken aan een nieuwe sequel. Die sequel zal over Jon Snow (Kit Harington) gaan. De acteur doet nu zijn boekje open over het personage en hoe hij zich nu zou voelen.

Jon Snow

Jon Snow is al sinds het allereerste seizoen een van de fan favorites en kende een heftig bestaan. Op het einde van het achtste seizoen kwam hij erachter dat zijn echte naam Aegon Targaryen was en dat hij kans maakte op de Iron Throne. 

Uiteindelijk ging hij mee met de Wildlings en liet hij zijn oude leven achter zich. Het personage van Kit Harington kende dus een open einde, waardoor alles nog mogelijk was. En daarmee is schrijver George R.R. Martin nu dus iets van plan.

Spin-off

Veel is er nog niet bekend over de spin-off. Zo weten we nog niet wanneer de opnames zouden beginnen, waarover het verhaal zal gaan of wanneer de reeks zou uitkomen. Maar toch deelde acteur Kit Harington al een tipje van de sluier.

In een interview met Entertainment Weekly laat hij alvast weten dat zijn personage door een donkere periode zal gaan. “Aan het einde van Game of Thrones dacht hij dat hij ging onthoofd worden. En dat wou hij ook. Hij was er klaar mee”, begint hij. “Maar uiteindelijk zal hij dus moeten proberen om zijn verleden onder ogen te komen en zijn trauma’s te verwerken. Op dit moment gaat het niet goed met hem.” De spin-offreeks zal dus waarschijnlijk Jons zoektocht naar zichzelf en innerlijke rust in beeld brengen.

Meer
Lees meer...