George R.R. Martin komt met (slecht) nieuws over spin-offs van ‘Game of Thrones’

HBO heeft voorlopig nog geen nieuwe spin-offs van Game of Thrones groen licht gegeven. Daardoor zal het zeker nog even duren voor die gemaakt zullen worden. Dat heeft schrijver George R.R. Martin gezegd in een blogpost.

Na het succes van Game of Thrones besloot HBO om de wereld van Westeros te blijven verkennen met enkele spin-offs. Daarvan is voorlopig één serie gemaakt, namelijk House of the Dragon. Die reeks was een succes en krijgt al zeker een tweede seizoen … en mogelijk nog veel meer. Dat tweede seizoen is op dit moment volop in de maak.

Op andere spin-offs zal het nog even wachten zijn. Een grote besparingsronde bij WarnerMedia, het moederbedrijf van HBO, zorgde er namelijk voor dat die plannen voorlopig opgeschort zijn. Dat liet George R.R. Martin, schrijver van de boeken waarop Game of Thrones gebaseerd is, weten in een blogpost.

“Geen groen licht”

“Alle veranderingen bij HBO Max hebben zeker invloed op ons gehad”, legt hij daarin uit. “Ik werk momenteel aan heel wat spin-offs die in ontwikkeling zijn bij HBO. Sommige daarvan gaan sneller vooruit dan andere, zoals dat altijd het geval is. Geen enkele heeft voorlopig groen licht gekregen, hoewel we hopen dat dat misschien binnenkort wel het geval is. Een paar spin-offs zijn op dit moment opgeborgen, maar ik ben het er niet mee eens dat ze daarom geannuleerd zijn. Je kunt iets net zo gemakkelijk weer boven halen dan dat je het kan opbergen.”

Het is niet duidelijk of GRRM daarmee ook verwijst naar de spin-off rond Jon Snow. Acteur Kit Harington gaf daar recent namelijk meer uitleg over, maar ook toen was er nog niet bekend wanneer de productie zou beginnen. De plannen voor andere spin-offs waren tot nu toe minder concreet en lijken nu dus nog langer te moeten wachten.

Meer
Lees meer...