Warner Bros. komt met nieuwe spin-off van ‘Big Bang Theory’

Tijdens de perspresentatie van Warner Bros. Discovery afgelopen woensdag maakte het productiehuis bekend dat het aan een nieuwe Big Bang Theory-spin-off werkt. De spin-off zal te zien zijn op Max, de nieuwe streamingsdienst van Warner Bros. Discovery.

De nieuwe spin-off is een project van producer Chuck Lorre (70). Hij werkte eerder als coproducer aan The Big Bang Theory en produceerde ook de spin-off Young Sheldon.

Nieuwe cast

Het nieuws kwam naar buiten tijdens de persdag van Warner Bros. Discovery waarop ook de nieuwe streamingdienst Max werd aangekondigd. Tijdens de perspresentatie werden geen details over de plot van de nieuwe reeks onthuld. Hoewel er nog niets vastligt, wordt toch verondersteld dat elke aflevering een uur zal duren. Ook de originele cast zou vervangen worden, al is dat niet volledig zeker.

The Big Bang Theory

The Big Bang Theory begon in 2007 en werd uitgezonden op Amerikaanse televisiezender CBS. De reeks eindigde in 2019 na twaalf seizoenen en 279 afleveringen.

Emmy-genomineerde acteur Jim Parsons, die de hoofdrol van Sheldon Cooper vertolkte in de serie, was de oorzaak voor het einde van de show. Hij besloot de serie te verlaten. Producer Chuck Lorre was vastberaden om de show enkel voort te zetten als de voltallige cast bleef mee werken. De allerlaatste aflevering haalde iets minder dan achttien miljoen kijkers.

In 2017 werd al de spin-off Young Sheldon gelanceerd, waarin dieper werd ingegaan op de jeugd van het hoofdpersonage Sheldon Cooper. Acteur Jim Persons wilde daar wel nog zijn steentje aan bijdragen. Die spin-off is nu al bezig aan zijn zevende seizoen.

Max

De aanleiding voor de persconferentie was Max, het nieuwe platform van Warner Bros. Discovery dat HBO Max en Discovery+ combineert. Voor Max werd eerder al een nieuwe Harry Potter-serie en spin-off van Game of Thrones aangekondigd. The Big Bang Theory kan nu dat lijstje aanvullen.

Meer
Lees meer...