‘Friends’ en ‘The Big Bang Theory’ blijven dan toch beschikbaar op Netflix

Goed nieuws voor fans van Friends en The Big Bang Theory. En goed, maar toch een beetje dubbel, nieuws voor superfans die beide reeksen in september nog aan een sneltempo begon te bingen. De twee reeksen verdwijnen voorlopig dan toch niet van Netflix.

De volledige maand september kreeg wie via Netflix wilde kijken naar de sitcoms Friends of The Big Bang Theory de verontrustende melding dat 30 september 2022 de laatste dag was waarop je nog naar de reeksen kon kijken. De tweede populaire reeksen zouden namelijk op 1 oktober 2022 verdwijnen van Netflix. Maar toch zijn ze allebei nog steed te bekijken.

Foute melding

Misschien had je de afgelopen dagen al gemerkt dat de reeksen toch nog op Netflix te vinden waren. Dat betekent dus niet dat jij “the chosen one” bent of het systeem hebt weten te omzeilen. Alle Netflixgebruikers van Vlaanderen kunnen namelijk nog steeds ongestoord verder kijken naar Friends en The Big Bang Theory.

De Standaard nam contact op met Netflix en kwam daarbij te weten dat er voorlopig geen plannen zijn om de sitcoms te verwijderen uit de catalogus. “Er is geen einddatum voor Friends in Vlaanderen”, liet de streamingdienst weten.

HBO

In verschillende andere landen verdwenen Friends en The Big Bang Theory wel al definitief van Netflix. Daar hing dat samen met de komst van de streamingdienst HBO Max. Die heeft de rechten voor sitcoms van Warner Bros., die daardoor al een hele tijd niet meer te vinden zijn op Netflix in de Verenigde Staten en verschillende andere landen.

Bij ons kan je nog geen gebruik maken van de streamingdienst HBO Max. Enkele van de titels van HBO zijn echter wel te vinden Streamz, denk zo maar aan Game of Thrones-spin-off House of the Dragon en Euphoria. Maar uitzendrechten voor de sitcoms van Warner Bros. werden niet opgekocht door Streamz, waardoor ze dus voorlopig gewoon te zien blijven op Netflix.

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix (waarop Friends voorlopig dus ook kan blijven staan).

Meer
Lees meer...