‘House of the Dragon’: Preview van aflevering 8 toont hoe de burgeroorlog onafwendbaar is, terwijl een belangrijk personage lijkt te sterven

Fans van House of the Dragon kijken na de shockerende gebeurtenissen uit de meest recente aflevering ongetwijfeld nu al uit naar aflevering 8. Nu het einde van het eerste seizoen nadert, neemt de spanning nog meer toe. Dat is ook te merken in de preview die HBO van de derde laatste aflevering deelde.

Nog voor er één beeld van House of the Dragon vertoond was, was al bekend dat de serie het verhaal zou vertellen van de strijd voor de troonsopvolging van King Viserys Targaryen (Paddy Considine). Deze burgeroorlog staat bekend onder de naam Dance of the Dragon en is het onderwerp van het boek Fire & Blood van George R.R. Martin.

Op voorhand was echter niet bekend of HBO het verhaal uit het boek exact zou volgen en hoeveel daarvan al zou te zien zijn in het eerste seizoen. House of the Dragon is namelijk ondertussen al verlengd voor minstens een tweede seizoen.

Sea Snake

Ondertussen nadert het einde van seizoen 1, dat 10 aflevering telt, en leeft de zwaar zieke King Viserys nog steeds. De twee kampen die zullen strijden om de Iron Throne na zijn dood zijn echter al meer dan duidelijk. Aan de ene kant staan de Greens met onder andere Queen Alicent (Olivia Cooke), haar vader Otto Hightower (Rhys Ifans) en haar zoon Aemond (Leo Ashton). Die laatste wist alvast Vhagar, de grootste draak uit Westeros voor zich te winnen. Aan de andere kant staan de Blacks met onder andere de officiële troonopvolgster Rhaenyra Targaryen (Emma D’Arcy) en haar kersverse echtgenoot Daemon Targaryen (Matt Smith).

Maar terwijl de spanning rond die erfopvolging zich langzaam begint op te bouwen, is er een andere opvolging die misschien eerst aan bod zal komen. The Sea Snake (Steve Toussaint) blijkt namelijk ernstig gewond te zijn geraakt en dus stelt zich de vraag wie op de troon van Driftwood zal komen te zitten.

Bekijk hier de preview van aflevering 8 van House of the Dragon:

House of the Dragon is iedere zondag in de VS te zien op HBO Max en bij ons via Streamz telkens om 3 uur op de nacht van zondag op maandag.

Meer
Lees meer...