‘Harry Potter’ krijgt serie die 10 jaar zal lopen

De geruchten over een aankomende serie over Harry Potter blijken te kloppen. Warner Bros. Pictures heeft zojuist namelijk aangekondigd dat het de boeken van J.K. Rowling zal herwerken tot een reeks die maar liefst tien jaar zal lopen.

Er is al enkele dagen heel wat aan ’t gebeuren op streamingvlak. Warner Bros. Pictures besloot enige tijd terug namelijk om zijn streamingdiensten HBO Max en Discovery+ samen te voegen. Woensdag stelde het dan de nieuwe naam van die dienst voor: Max. Die streamingdienst zal gelanceerd worden op 23 mei. Kort na de bekendmaking van die naam volgen een gigantische lading grote aankondigingen voor die vernieuwde streamingdienst.

Het is momenteel wel nog niet duidelijk wat de impact van dat alles in België zal zijn. HBO Max is hier namelijk niet beschikbaar. Content daarvan is via een exclusieve samenwerking – die voorlopig nog tot eind 2023 loopt – te bekijken via Streamz.

Harry Potter

Misschien wel de grootste aankondiging over nieuwe Max Original-series ging over de Wizarding World, beter bekend als de wereld van Harry Potter. Enkele jaren geleden circuleerden er al geruchten rond een Harry Potter-spin-offserie. Die geruchten doken vorige week opnieuw op en leken toen concreter dan ooit. Bij de voorstelling van zijn nieuwe streamingdienst Max heeft Warner Bros. Pictures het nieuws over een Harry Potter-serie nu ook officieel gemaakt.

“De verhalen uit elk van Rowlings Harry Potter-boeken zullen een tien jaar durende serie worden. Die zal gemaakt worden met hetzelfde vakmanschap, dezelfde liefde en zorg waar deze wereldwijde franchise om bekend staat. De serie zal een nieuwe cast bevatten voor een nieuwe generatie fans”, klinkt het in de aankondiging.

“De serie zal een getrouwe bewerking zijn van de geliefde Harry Potter-boekenreeks van auteur J.K. Rowling. Elk seizoen zal de authenticiteit bevatten van de originele boeken en Harry Potter en deze ongelooflijke avonturen naar een nieuw publiek over de hele wereld brengen.”

J.K. Rowling

“We zijn blij om het publiek de kans te geven om Hogwarts op een geheel nieuwe manier te ontdekken”, zegt Casey Bloys, voorzitter en CEO van HBO & Max Content. “Harry Potter is een cultureel fenomeen en het is duidelijk dat er blijvende liefde is voor de Wizarding World. In samenwerking met Warner Bros. Television en J.K. Rowling, duikt deze nieuwe Max Original-serie diep in elk van de iconische boeken waar fans al die jaren van hebben genoten.”

“Max’ toewijding om de integriteit van mijn boeken te behouden is belangrijk voor mij. Ik kijk ernaar uit om deel uit te maken van deze nieuwe bewerking. Een lange televisieserie maakt een het mogelijk om veel details te belichten en diepte te brengen”, besluit J.K. Rowling, die al executive producer bij het project betrokken is.

Bekijk hier de aankondiging van de Harry Potter-serie:

Meer
Lees meer...