‘Harry Potter’-acteur Rupert Grint: “Waarschijnlijk geen rol in spin-offserie”

Het ziet er niet naar uit dat we bekende gezichten zullen zien in de Harry Potter-spin-offserie die in de maak is bij HBO Max. Dat heeft acteur Rupert Grint (die jarenlang in de huid en de hand-me-down robes van Ron Weasley kroop) laten vallen.

Harry Potter-fans waren in de wolken toen ze een dikke week geleden ontdekten dat er een spin-offserie van de films in de maak was. Maar voor zij die dachten dat ze hun favoriete acteurs terug naar Hogwarts zouden zien vertrekken, is er slecht nieuws.

“Verrassend beschermend”

Ron Weasley-acteur Rupert Grint heeft namelijk tijdens een interview met Variety laten vallen dat hij niet verwacht deel uit te maken van de spin-offserie. Maar dat vindt ie ook logisch: “Het zou raar zijn mocht het verhaal gewoon verdergaan”, verduidelijkte hij. “Ik voel me verrassend beschermend over dat personage”, vertelde hij nog. “Zelfs toen ik toneelstukken zag, vond ik dat héél raar.”

Rupert Grint, die eind vorig jaar nog voor het eerst papa is geworden, gaf ook een suggestie voor de spin-offserie. “Mocht het over een andere groep vrienden gaan, zou het misschien nog interessant kunnen worden”, stelde hij voor.

Tweede spin-off

De HBO Max-serie zou de tweede spin-off van Harry Potter worden. Warner Bros. is nog steeds druk in de weer met een prequel van die reeks, Fantastic Beasts. De derde film van die franchise is momenteel in productie, maar de opnames liggen stil door een coronabesmetting bij “een teamlid”.

Hoe de nieuwe spin-offserie bij HBO Max eruit zal zien, is nog niet bekend. De streamingdienst zou momenteel volop in gesprek zijn met scenaristen om een gepast verhaal te vinden. Voorlopig is er nog niemand aan het project verbonden, en is de serie dus niet officieel in productie.

Meer
Lees meer...