Opnames ‘Fantastic Beasts 3’ liggen stil door coronabesmetting bij “teamlid”

De opnames van Fantastic Beasts 3 liggen tijdelijk stil. Dat komt doordat “iemand van de productie” besmet is geraakt met het coronavirus. Voorlopig is de identiteit van die persoon niet bekend.

Dat de productie van Fantastic Beasts 3 niet helemaal loopt zoals gepland, is een understatement. De opnames van de Harry Potter-spin-off hadden normaal al begin 2020 moeten beginnen. En toen brak de coronacrisis uit. Uiteindelijk gingen de opnames een klein jaar later, in september 2020, van start.

Johnny Depp wordt Mads Mikkelsen

Maar de start van de opnames betekent niet dat de productie van een film feilloos verloopt. En dat was ook bij Fantastic Beasts 3 het geval. Johnny Depp, één van de hoofdrolspelers in de film, kwam namelijk onder vuur te liggen.

Depp is verwikkeld in een rechtszaak tegen z’n ex, Amber Heard. Daarbovenop sleepte de acteur de Britse tabloid The Sun voor de rechter. Dat had hem een “wife-beater” (vrouwenmishandelaar) genoemd. Warner Bros. besloot snel om de samenwerking met Depp stop te zetten.

De studio vond ook even snel een vervanger. Een dikke twee weken later raakte namelijk bekend dat Mads Mikkelsen de rol van Gellert Grindelwald op zich zou nemen. Ook al had die acteur eerder al dergelijke geruchten ontkend.

Productie gepauzeerd

Nu zijn de opnames van Fantastic Beasts 3 dus volop bezig. Maar door een coronabesmetting moeten die worden stilgelegd. “Een teamlid van Fantastic Beasts 3 heeft positief getest op een besmetting met Covid-19″, staat te lezen in een verklaring aan The Hollywood Reporter. Om wie het precies gaat, is momenteel niet bekend.

“De diagnose werd bevestigd doordat iedereen hier constant wordt getest. De persoon in kwestie bevindt zich ondertussen in isolatie. Maar uit voorzorg is de productie van Fantastic Beasts 3 gepauzeerd. We starten terug op wanneer dat volgens de veiligheidsvoorschriften weer kan.”

De release van Fantastic Beasts 3 is al verschillende keren uitgesteld. Momenteel staat die gepland op 15 juli 2022.

Meer
Lees meer...