Warner Bros. wil Harry Potter-serie produceren

Warner Bros. Discovery, een wereldwijd media- en entertainmentbedrijf, is in gesprek over een nieuwe deal om de Harry Potter-films in een ander formaat te gieten. Volgens Amerikaans persbureau Bloomberg zou Warner Bros. Discovery van de boeken- en filmreeks een televisiereeks willen maken.

Ook auteur van de boekenreeks J.K Rowling (57) zou mee in het gesprek zitten met Warner Bros. over de nieuwe deal. Rowling zou volgens de geruchten niet als showrunner of regisseuse aan de reeks deelnemen, maar zou wel creatief betrokken worden. Volgens Bloomberg zou elk seizoen een ander deel van de zevendelige boekenreeks belichten.

De Harry Potter-reeks zou op HBO Max, dat later zou worden samengevoegd met Discovery+, gestreamd kunnen worden. Zelf heeft HBO nog niets over de kwestie gezegd.

Andere cast

Enkele jaren geleden circuleerden er al geruchten rond een Harry Potter-spin-offserie. Ook toen zou de reeks door Warner Bros. geproduceerd worden en op HBO Max gestreamd kunnen worden. Hoewel fans toen enthousiast waren om hun favoriete Harry Potter-acteurs opnieuw te zien acteren in een gloednieuwe serie, was dat niet helemaal de ambitie van de acteurs zelf.

Brits acteur Rupert Grint, die in de Harry Potter-filmreeks ‘Ron Weasley’ vertolkte, liet destijds in een interview aan Amerikaans tijdschrift Variety weten dat hij de rol niet verder wilde spelen en er zelf heel beschermend over is. “Het zou raar zijn mocht het verhaal gewoon verdergaan”, zei hij. Zelf toneelstukken rond de Harry Potter-filmreeks vond de acteur vreemd om te zien.

Van boek naar film naar serie

Warner Bros. werkte elk boek van J.K Rowling al uit tot een blockbuster. Te beginnen met Harry Potter and the Philosopher’s Stone in 2001 en eindigend met Harry and the Deathly Hallows – Part 2 in 2011. De acht films brachten samen wereldwijd meer dan 7,7 miljard dollar (7.052.890 euro) op.

Of de serie er effectief komt en wanneer ze te zien zal zijn op HBO Max, is nog af te wachten.

Meer
Lees meer...