Helena Bonham Carter verdedigt Johnny Depp en J.K. Rowling: “Het is een heksenjacht”

De Britse actrice Helena Bonham Carter heeft zich in een interview met The Times uitgesproken tegen cancel culture. Daarbij nam ze het vooral op voor Johnny Depp en J.K. Rowling, met wie ze allebei meermaals samenwerkte.

In een nieuw interview heeft actrice Helena Bonham Carter gesproken over cancel culture. Ze deed dat als reactie op Johnny Depp en J.K. Rowling, die elk om hun eigen redenen gecanceld werden. Bonham Carter speelde naast Johnny Depp in Edward Scissorhands en Charlie and the Chocolate Factory. Ze werkte samen met J.K. Rowling voor de films van Harry Potter waarin ze de rol van Bellatrix Lestrange speelde.

Depp en Rowling

Bij Depp ging het over het proces tegen zijn ex-vrouw Amber Heard. Daarbij kwam Depp, hoewel er ook bewijs was tegen hem, vrijwel zonder kleerscheuren uit het proces. Na het proces kwamen er echter meer details naar boven en daaruit kwam Depp heel wat slechter.

J.K. Rowling ligt nu al enkele jaren onder vuur door haar herhaaldelijke uitspraken over transgenders. Daarbij weigert ze transvrouwen als vrouwen te zien en beweert ze dat alle transvrouwen slechte intenties hebben. Zowel Depp als Rowling werden daardoor publiek gecanceld. En het is op die cancel culture dat Helena Bonham Carter nu reageert.

Cancel culture

In een interview met The Times spreekt Helena Bonham Carter zich hard uit tegen de zogenaamde cancel culture. “Ban je een genie voor zijn seksuele praktijken? Er zouden miljoenen mensen zijn die door de mand vallen wanneer je in detail zou kijken naar hun privéleven. Je kan geen mensen bannen. Ik haat cancel culture. Het is hysterisch geworden. Het gaat nu om een heksenjacht en een gebrek aan begrip.”

Bonham Carter werkte in het verleden al meermaals samen met zowel Depp als Rowling. Hen haalt ze in het bijzonder aan. Over Depp zegt ze zo: “Oh, ik denk dat hij volledig in het gelijk is gesteld. Volgens mij is hij nu oké. Helemaal oké.” De zaak rond Rowling vindt ze dan weer compleet overdreven. “Het is veel te extreem. Ze mag haar mening geven, vooral omdat ze het slachtoffer is van misbruik. Iedereen draagt zijn eigen traumageschiedenis met zich mee en vormt zijn mening vanuit dat trauma en je moet respecteren waar mensen vandaan komen en respect hebben voor hun pijn.”

Volgens Bonham Carter speelt Twitter en belangrijke rol in de meningsvorming rond Rowling. “Niemand kan daar over z’n ideeën spreken. Alles wordt meteen gepolariseerd en er komt een hele oorlog van. Mensen verspillen hun tijd aan boos zijn.”

Meer
Lees meer...