Disney+ toont eerste beelden van ‘Star Wars: The Acolyte’

Tijdens de Star Wars Celebration-conventie in Londen heeft Disney+ fans van de franchise voor het eerst een blik laten werpen op de aankomende thrillerreeks Star Wars: The Acolyte. Het brede publiek moet jammer genoeg wat langer wachten op die beelden. De serie wordt in de loop van 2024 verwacht op de streamingdienst.

Het Star Wars-universum verhuisde enkele jaren geleden naar Disney+ met de reeks The Mandalorian. Dat werd meteen een succes en dus volgden er nog veel andere spin-offs. Denk daarbij bijvoorbeeld aan The Book of Bobba Fett, Obi-Wan Kenobi, Andor, Rangers of the New Republic en veel meer. In 2023 wordt met Ahsoka de volgende reeks in de franchise op Disney+ verwacht en in de loop van 2024 volgt Star Wars: The Acolyte.

The Acolyte

The Acolyte is door Disney al in 2020 aangekondigd. De reeks is van de hand van Leslye Headland, die vooral bekend is van de geprezen serie Russian Doll en als regisseur van de films Bachelorette and Sleeping With Other People. Volgens Variety omschrijft ze zelfs The Acolyte als “een kruising tussen Frozen en Kill Bill vanuit het perspectief van de slechteriken”. Ze noemt samoeraifilms als inspiratiebron.

Star Wars: The Acolyte speelt zich af in het High Republic-tijdperk van het Star Wars-universum, 100 jaar vóór de prequeltrilogie van de franchise. Dat is meteen het verst terug in de tijd die er ooit is gegaan in een van de vele series uit de franchise. Die periode staat bekend als hoogtepunt van het Galactische rijk en de Gouden Eeuw van de Jedi. The Acolyte zal gaan over de opkomst van de Sith, een groep Dark Jedi die erop uit is de melkweg te veroveren.

Amandla Stenberg en Lee Jung-jae

De hoofdrollen in Star Wars: The Acolyte zijn weggelegd voor Amandla Stenberg (The Hunger Games) en Lee Jung-jae (Squid Game). Zij spelen respectievelijk een Jedi Knight en een Jedi Master. Daarnaast bestaat de cast ook nog uit onder andere Manny Jacinto, Dafne Keen, Jodie Turner-Smith, Rebecca Henderson, Charlie Barnett, Dean-Charles Chapman, Margarita Levieva en Joonas Suatamo.

Meer
Lees meer...