‘Russian Doll’ seizoen 2 staat nu op Netflix

Nadia Vulvokov, geniaal vertolkt door Natasha Lyonne, is eindelijk terug in Russian Doll. Meer dan drie jaar na het eerste seizoen van de komische reeks, loste Netflix vandaag het langverwachte vervolg, dat bestaat uit zeven afleveringen.

Omdat het aanvankelijk niet de bedoeling was om meer dan één seizoen van Russian Doll te maken, kreeg de achtste aflevering van de Netflixreeks een soort afsluiting. Het succes van de serie was echter te groot en dus wilden de makers de vele fans geen tweede seizoen ontzeggen.

Russian Doll

Russian Doll gaat over een cynische jonge vrouw, genaamd Nadia Vulvokov. Nadia is een software engineer die haar 36ste verjaardag viert met een feestje, iets waar ze zwaar tegenop ziet. Om de avond door te komen, begint ze volop te drinken en drugs te nemen. Alles verloopt goed totdat ze wordt aangereden door een auto en sterft.

Vanaf dan komt ze in een ware nachtmerrie terecht, want Nadia komt weer tot leven op haar eigen verjaardagsfeestje. Iets later sterft ze echter opnieuw, op een andere manier. Als ze ook de periode daarna telkens weer sterft en haar tijdlijn voor de zoveelste keer wordt gereset, begint Nadia stilaan haar geestelijke gezondheid in twijfel te trekken. Terwijl ze die nacht blijft herbeleven, probeert Nadia het mysterie van haar surrealistische tijdlus op te lossen. Tijdens die zoektocht vindt ze heel wat antwoorden, maar duiken er ook weer nieuwe vragen op.

Ondanks het niet zo eenvoudige thema, is Russian Doll echter stukken hilarischer dan je na deze korte inhoud zou denken

Seizoen 2

Natasha Lyonne keert in het tweede seizoen van Russian Doll terug in de hoofdrol als Nadia. Daarnaast zullen we ook Alan (Charlie Barnett) terugzien. De cast wordt voor het tweede seizoen wel uitgebreid. Zo zullen Annie Murphy (Schitt’s Creek), Carolyn Michelle Smith (House of CardsHow to Get Away with Murder) en Sharlto Copley (District 9) hun intrede maken.

Tot recent was het nog gokken over wat het tweede seizoen van Russian Doll zou gaan. Vorige maand maakte Netflix wel bekend dat de reeks een tijdsprong van vier jaar neemt. Wie wil zien hoe het daar gaat met Nadia Vulvokov kan vanaf vandaag – woensdag 20 april 2022 – terecht op Netflix.

Russian Doll al uitgekeken en op zoek naar iets anders? Ga dan naar onze lijst met de top 50 beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...