Disney huurt ‘Star Wars’-superfans in als figuranten voor nieuwe serie ‘Obi-Wan Kenobi’

Het lijkt wel een droom, een onderdeel zijn van je favoriete franchise. Toch werd het voor een groot aantal Star Warsfans werkelijkheid. Zij werden namelijk door Disney ingehuurd als figuranten voor de nieuwe reeks Obi-Wan Kenobi. De reeks, waarin acteur Ewan McGregor zal terugkeren als Jedi, zal ergens in 2022 te zien zijn op Disney+.

Tijdens een interview in de podcast Just for Variety van het Amerikaans entertainmentblad Variety, vertelde actrice Maya Erskine over haar belevingen op de set van Obi-Wan Kenobi. Erskine werd eerder dit jaar officieel toegevoegd aan de castlijst, en heeft er ondertussen al heel wat opnames opzitten. Naast Erskine zal ook acteur Ewan McGregor na lange tijd terug te zien zijn in een Star Wars-project. En ook Hayden Christensen keer terug als Darth Vader. Maar de grootste sterren van de nieuwe reeks worden misschien wel de vele superfans die werden ingehuurd om deel uit te maken van het Star Wars-universum.

Indrukwekkend

Erskine vertelde in het interview over hoe ze onder de indruk was van al die superfans op de set. “Het was geweldig, en velen onder hen waren écht hele grote fan. Er was zelfs een jongeman, hij was zo fijn, die zijn mouwen optrok om zijn Star Wars-tattoos te tonen. Ze waren overal. Anderen vertelden over hoe ze zelf droids maakten, gebaseerd op de franchise. Echt gek.” De actrice was duidelijk niet de enige die onder de indruk was van de figuranten, want Disney huurde zelfs een aantal van die droids (en zelfs kostuums) om te gebruiken in de rest van de show.

Het is niet de eerste keer dat Disney gebruik maakt van fans om een Star Wars-serie nog spectaculairder te maken. Eerder huurden ook de makers van The Mandalorian al fans met Stormtrooper-pakken in om deel uit te maken van de serie. Dat gebeurde via The 501st Legion, een grote groep van Star Wars-liefhebbers die zich bezighoudt met het maken van gedetailleerde kostuums uit de films en series. Een perfecte zet voor de makers, want ze lieten de fans hun eigen kostuum meenemen, zodat ze er zelf geen gigantisch aantal moesten bijbestellen en maken. Hoe dan ook, het is een win-winsituatie voor beide partijen. Want wie wil er nu niet eens op de set van zijn favoriete film, serie of franchise staan?

Obi-Wan Kenobi komt in de loop van 2022 uit op Disney+. Heb je nog geen abonnement?  Klik hier en bespaar 15 procent op een jaarabonnement.

Meer
Lees meer...