Mode, duurzaamheid en ‘Star Wars’: H&M en acteur John Boyega brengen collectie uit

H&M en Golden Globe-winnaar John Boyega (Star Wars: The Force Awakens, Pacific Rim: Uprising) hebben de handen ineengeslagen en zonet een duurzame herencollectie uitgebracht. De collectie heet Edition by John Boyega.

De collectie bevat de belangrijkste trends van het najaar – werkkleding met bloemenprints en tie-dye-patronen – gemaakt van gerecyclede, organische of innovatieve materialen. De duurzame materialen die gebruikt zijn om het assortiment samen te stellen zijn onder andere organisch katoen, gerecycled katoen afkomstig van textielproductieafval of afval na consumptie, kunstleer dat gedeeltelijk is gemaakt van afval uit de wijnindustrie, gerecyclede nylons en polyesters en viscosevezels uit duurzame bronnen, meldt Ebony Magazine.

Edition by John Boyega

“Ik vind het geweldig om met H&M samen te werken aan een collectie die mijn passies en doelen op één lijn zet”, zegt de Star Wars-acteur. “Duurzaamheid betekent voor mij dat ik nadenk over een lange levensduur voor zij die na ons komen. Deze samenwerking heeft al mogelijkheden gecreëerd voor meer zichtbaarheid. Twee vliegen in één klap.”

“John Boyega is een dappere leider van een generatie die opkomt voor verandering en gelooft dat er een betere manier is om met elkaar en de planeet om te gaan. H&M is er trots op met John samen te werken aan Edition by John Boyega, een eigentijdse, duurzamere collectie voor mannen”, zegt Ross Lydon, Head of Menswear Design bij H&M.

De collectie van John Boyega is sinds gisteren verkrijgbaar in geselecteerde H&M winkels en op hm.com.

Meer
Lees meer...