‘House of the Dragon’: Olivia Cooke (Alicent Hightower) blikt vooruit op nieuwe seizoen

De start van het tweede seizoen van House of the Dragon staat voor de deur, en het belooft een indrukwekkend seizoen te worden. Met de successieoorlog tussen de Greens en de Blacks die staat te beginnen, zal niemand gespaard worden. Dat verklapt ook actrice Olivia Cooke, die Alicent Hightower speelt.

Wie Game of Thrones heeft gekeken, weet dat de franchise vaak nogal expliciet kan zijn. Zowel op het vlak van seks als op het vlak van geweld, zijn er niet veel limieten. Dat is ook bij de sequel House of the Dragon het geval.

Olivia Cooke verklapt dat we ons in het tweede seizoen aan nog veel meer mogen verwachten. “Het is zoals Game of Thrones, maar verwacht daarvan het ergste. Verwacht het allerergste en verdubbel dat”, vertelt ze in Entertainment Weekly. “Ik weet niet wat ik verder mag zeggen zonder het zwaar te spoilen, maar het is gruwelijk.”

House of the Dragon

Omdat het einde van het eerste seizoen van House of the Dragon al dateert van augustus 2022, vatten we het nog even samen. De spanningen binnen House Targaryan begonnen daar na de dood van King Viserys (Paddy Considine). Toen claimden twee kampen namelijk hun plaats op de troon. Aan de ene kant had je de Blacks onder leiding van Rhaenyra (Emma D’Arcy), de oudste dochter van Viserys. Aan de andere kant waren er de Greens waar Alicent Hightower (Olivia Cooke) haar oudste zoon Aegon II (Tom Glynn-Carney) op de troon wou.

Aanvankelijk leek Rhaenyra nog te willen onderhandelen met de Greens. Dat veranderde na de dramatische dood van haar zoon Lucerys Verlaryon (Elliot Grihault) en Arrax door toedoen van Vhagar en Aemond Targaryen (Ewan Mitchell), de broer van Aegon II. Daardoor is alle hoop op vrede tussen de groenen en de zwarten voorbij en is Rhaenyra Targaryen (Emma D’Arcy) uit op wraak. En die wraak zal dus zeer bloedig zijn.

Meer
Lees meer...