‘House of the Dragon’: Tweede seizoen krijgt meteen twee trailers

Na een lange opbouw met een dramatische climax in het eerste seizoen zal in het tweede seizoen van House of the Dragon de burgeroorlog binnen House Targaryen volledig losbarsten. Daarin zien we de strijd tussen de Black en de Green en dus maakte HBO voor beide kampen een aparte trailer.

Omdat het einde van het eerste seizoen van House of the Dragon al dateert van augustus 2022, vatten we het nog even samen. De spanningen binnen House Targaryan begonnen daar na de dood van King Viserys (Paddy Considine). Toen claimden twee kampen namelijk hun plaats op de troon. Aan de ene kant had je de Blacks onder leiding van Rhaenyra (Emma D’Arcy), de oudste dochter van Viserys. Aan de andere kant waren er de Greens waar Alicent Hightower (Olivia Cooke) haar oudste zoon Aegon II (Tom Glynn-Carney) op de troon wou.

Aanvankelijk leek Rhaenyra nog te willen onderhandelen met de Greens. Dat veranderde na de dramatische dood van haar zoon Lucerys Verlaryon (Elliot Grihault) en Arrax door toedoen van Vhagar en Aemond Targaryen (Ewan Mitchell), de broer van Aegon II. Daardoor is alle hoop op vrede tussen de groenen en de zwarten voorbij en is Rhaenyra Targaryen (Emma D’Arcy) uit op wraak.

Tweede seizoen

Hoe die strijd, die bekend staat als de Dance of the Dragons, verdergaat, kan je zien op Streamz vanaf maandag 17 juni. Dan gaat het tweede seizoen van House of the Dragon namelijk van start. En om ons helemaal warm te maken voor dat tweede seizoen deelde HBO zojuist twee trailers. Eén daarvan toont hoe de Blacks zich klaarmaken voor de oorlog, terwijl de ander de Greens volgt. We krijgen daarin niet alleen heel wat bekende gezichten te zien, maar ook enkele van de nieuwe castleden.

Het tweede seizoen van House of the Dragon is vanaf maandag 17 juni te zien op Streamz.

Meer
Lees meer...