Releasedatum ‘House of the Dragon’ seizoen 2 bevestigd voor juni 2024

Er waren al eerder speculaties over wanneer de prequel van Game of Thrones, House of the Dragon, zijn tweede seizoen zou uitkomen. Casey Bloys, hoofddirecteur van HBO, had wel al in november vorig jaar aangegeven dat het tweede seizoen in het begin van de zomer zou uitkomen. Nu heeft Jean-Briac Perrette, CEO van Warner Bors. Discovery, in een interview bekendgemaakt dat de serie in juni uitkomt, maar welke dag dit zou zijn, deelde hij niet mee.

In oktober 2022 eindigde het eerste seizoen van House of the Dragon. Een week na de première werd dan ook bekendgemaakt dat er een tweede seizoen kwam. Ondertussen zijn er al meerdere beelden onthuld die tonen waar het verhaal over gaat. Fans vragen zich dan ook af wanneer ze het nieuwe seizoen kunnen zien. Hoofddirecteur van HBO, Casey Bloys, had in november 2023 gezegd dat het nieuwe seizoen in de zomer gaat uitkomen. Daarnaast verklapte acteur Matt Smith in een BBC-radioprogramma dat het in augustus te zien zou zijn.

CEO van Warner Bors. Discovery, Jean-Briac Perrette, vertelde tijdens een mediaconferentie dat het seizoen in juni wordt gereleaset. Welke dag dit zou zijn, gaf hij niet mee. Dat is eerder dan verwacht aangezien Matt Smith een latere datum bekend maakte. Juni wordt nu dus een drukke maand voor de tv-wereld. Naast House of the Dragon seizoen twee, komt ook Star Wars: The Acolyte, The Boys seizoen vier en The Bear seizoen drie uit.

Opnames

De opnames begonnen in april 2023 en ondanks de stakingen in Hollywood konden ze toch verder filmen. Dat komt omdat de scripts al helemaal af waren en de acteurs aangesloten zijn bij Actors Equity, die niet meededen aan de staking. Ook werd er op verschillende locaties gefilmd zoals Wales, Engeland en Spanje. Het nieuwe seizoen is een direct vervolg op het eerste seizoen, waardoor ook een groot deel van de cast hetzelfde blijft. Er zijn ook wel nieuwe gezichten op het scherm te zien zoals Freddie Fox.

Meer
Lees meer...