Nieuwe serie ‘Star Wars: The Acolyte’ van Disney+ krijgt releasedatum

The Acolyte, de volgende Star Wars-serie die te zien zal zijn op Disney+, zou te zien zijn vanaf woensdag 5 juni. Voorlopig is er wel nog geen bevestiging van Disney zelf over deze releasedatum.

Het Star Wars-universum verhuisde enkele jaren geleden naar Disney+ met de reeks The Mandalorian. Dat werd meteen een succes en dus volgden er nog veel andere spin-offs. Denk daarbij bijvoorbeeld aan The Book of Boba FettObi-Wan Kenobi, Andor, Rangers of the New Republic, Ahsoka en veel meer. The Acolyte wordt komende zomer de volgende reeks op Disney+. Dat meldt de website Collider.

The Acolyte

The Acolyte is door Disney al in 2020 aangekondigd. De reeks is van de hand van Leslye Headland, die vooral bekend is van de geprezen serie Russian Doll en als regisseur van de films Bachelorette and Sleeping With Other People. Volgens Variety omschrijft ze zelfs The Acolyte als “een kruising tussen Frozen en Kill Bill vanuit het perspectief van de slechteriken”. Ze noemt samoeraifilms als inspiratiebron.

Star Wars: The Acolyte speelt zich af in het High Republic-tijdperk van het Star Wars-universum, 100 jaar vóór de prequeltrilogie van de franchise. Dat is meteen het verst terug in de tijd dat er ooit is gegaan in een van de vele series uit de franchise. Die periode staat bekend als hoogtepunt van het Galactische rijk en de Gouden Eeuw van de Jedi. The Acolyte zal gaan over de opkomst van de Sith, een groep Dark Jedi die erop uit is de melkweg te veroveren.

Amandla Stenberg en Lee Jung-jae

De hoofdrollen in Star Wars: The Acolyte zijn weggelegd voor Amandla Stenberg (The Hunger Games) en Lee Jung-jae (Squid Game). Zij spelen respectievelijk een Jedi Knight en een Jedi Master. Daarnaast bestaat de cast ook nog uit onder andere Manny Jacinto, Dafne Keen, Jodie Turner-Smith, Rebecca Henderson, Charlie Barnett, Dean-Charles Chapman, Margarita Levieva en Joonas Suatamo.

Meer
Lees meer...