‘House of the Dragon’: Verklapte acteur Matt Smith releasedatum tweede seizoen?

Het tweede seizoen van House of the Dragon lijkt eraan te komen in augustus. Dat verklapte acteur Matt Smith, die in de spin-off van Game of Thrones de rol heeft van Prince Daemon Targaryen. Op een officiële releasedatum is het wel nog wachten.

Het eerst seizoen van House of the Dragon dateert ondertussen al van zo’n anderhalf jaar geleden. Sindsdien is het uitkijken naar het tweede seizoen. In november kwam dan van HBO de bevestiging dat we die nieuwe afleveringen in de zomer van 2024 zullen krijgen. Daarvoor was al bevestigd dat dat nieuwe seizoen acht in plaats van tien afleveringen zal tellen.

Begin december volgden dan enkele promoposters en vlak erna een eerste teaser. Sindsdien is het wachten op de officiële releasedatum en die is nu mogelijk verklapt. Acteur Matt Smith kreeg op het BBC-radioprogramma The Zoe Ball Breakfast Show namelijk de vraag wanneer het tweede seizoen van start gaat. Tot verrassing van de host antwoordde hij meteen met “augustus denk ik?”. Mogelijk krijgen we binnenkort van HBO meer nieuws.

Blacks vs Greens

Het volledige eerste seizoen van House of the Dragon is er toewerkt naar de dood van King Viserys (Paddy Considine), waarna zijn opvolging voor spanningen zorgen. In het tweede seizoen zal de burgeroorlog tussen de Targaryens – die bekendstaat als de Dance of the Dragons – helemaal losbarsten. Aanleiding daarvoor is de dood van Lucerys Velaryon (Elliot Grihault) en zijn draak Arrax door toedoen van Aemond Targaryen (Ewan Mitchell) en zijn gigantische draak Vaghar.

Daardoor staan de Blacks onder leiding van Rhaenyra (Emma D’Arcy) tegenover de Greens van haar halfbroer Aegon II (Tom Glynn-Carney) en zijn moeder Alicent Hightower (Olivia Cooke). Beiden menen namelijk recht te hebben op de Iron Throne na de dood van Viserys.

Meer
Lees meer...