‘House of the Dragon’-opnames voor tweede seizoen gaan ondanks staking toch nog door

Goed nieuws voor de fans van House of the Dragon. Ondanks de staking van de organisatie SAG-AFTRA, dat zowat elke productie in de Verenigde Staten stillegt, zouden de opnames van het tweede seizoen van de reeks toch worden voortgezet. Dat komt omdat House of the Dragon grotendeels uit Britse acteurs bestaat die bij een andere organisatie zijn aangesloten.

Sinds gisteren voegen ook de acteurs (SAG-AFTRA) zich bij de staking van de schrijvers (WGA). De SAG-AFTRA, de organisatie die acteurs in de Verenigde Staten vertegenwoordigt, is namelijk niet tot een akkoord gekomen met de AMPTP, de organisatie die filmstudio’s en streamingdiensten vertegenwoordigt.

De beslissing om te staken beïnvloedt meer dan 160.000 bekende en minder bekende acteurs en zal de komende weken dus nog heel wat meer producties, interviews en promo stilleggen.

Opnames gaan verder

Dat zou, volgens Variety, dus niet gelden voor de Game of Thrones-spin-off House of the Dragon. Dat komt omdat de cast grotendeels uit Britse acteurs bestaat die bij een andere, meer lokale, organisatie zijn aangesloten. Ook leden die normaal lid zijn van SAG-AFTRA maar voor het werk tijdelijk onder Equity UK vallen, moeten het werk voortzetten.

Het is voor hen wettelijk niet toegestaan om uit solidariteit ook te gaan staken. In een statement maakt de organisatie Equity UK wel duidelijk dat ze de SAG-AFTRA zullen steunen op alle mogelijke manieren. “Wij staan in enorme solidariteit met de organisatie, haar leden en hun poging om een eerlijk en gelijk contract te bekomen”, valt er te lezen.

Seizoen 2

Het tweede seizoen van House of the Dragon is dus een van de weinige grote producties die niet zal stilliggen. De opnames gingen al in april dit jaar van start en een tijdje geleden maakte HBO ook bekend welke acteurs er aan de castlijst zijn toegevoegd.

Over het verhaal van het volgende seizoen is nog niet veel bekend. Wel zal uiteraard de burgeroorlog tussen de groenen en de zwarten volledig losbarsten. Na de tragische seizoensfinale staan de getrouwen van zowel Rhaenyra (Emma D’Arcy) als haar halfbroer Aegon (Tom Glynn-Carney) namelijk tegenover elkaar in hun strijd om de troon.

Het eerste seizoen van House of the Dragon is bij ons te zien op Streamz.

Meer
Lees meer...