‘House of the Dragon’: Trailer vierde aflevering toont eerste strijd tussen draken

Na een lange aanloop en veel pogingen om een echte oorlog te vermijden, staan de eerste veldslagen te gebeuren in de volgende aflevering van House of the Dragon. Dat valt te zien in de teaser die HBO deelde. Daarin zien we hoe de Blacks hun draken lijken in te zetten.

Nadat Ser Criston Cole (Fabien Frankel) bij de Greens de macht heeft gegrepen in House of the Dragon lijkt een oorlog onvermijdelijk. Hij en King Aegon II (Tom Glynn-Carney) willen koste wat het kost ten strijde trekken. Aan het einde van de derde aflevering zagen we hoe Cole met een leger vertrok naar Harrenhal om controle te krijgen over de Riverlands.

Op hetzelfde moment sloop Rhaenyra (Emma D’Arcy) King’s Landing binnen om met haar oude vriendin Alicent Hightower (Olivia Cooke) te spreken. Daar kwamen ze beiden tot de conclusie dat de start van deze oorlog steunt op een misverstand. Die vaststelling komt echter te laat om al het bloedvergieten nog te stoppen.

Draken

Nu Rhaenyra weet dat niets een echte oorlog nog zal tegenhouden, besluit ze het advies van haar raadgevers op te volgen. De Blacks hebben een overwicht aan draken en zullen die dan ook inzetten. Dat zal leiden tot de Battle at Rook’s Rest, iets wat lezers kunnen kennen uit de boeken.

Bekijk hier de trailer van de vierde aflevering van House of the Dragon:

Het tweede seizoen van House of the Dragon is iedere maandag te zien op HBO Max en Streamz.

Meer
Lees meer...