Acteur Fabien Frankel uit ‘House of the Dragon’ zet reacties uit op Instagram na kritiek op zijn personage Ser Criston Cole

Het Game of Thrones-universum heeft een nieuw meest gehaat personage. Na de meest recente aflevering van House of the Dragon heeft iedereen het over Ser Criston Cole. De haat is zelfs zo erg dat acteur Fabien Frankel op Instagram de reacties heeft moeten uitzetten door de vele negatieve comments.

Joffrey en Ramsay uit Game of Thrones hebben een opvolger gekregen in House of the Dragon. Daar heeft Ser Criston Cole namelijk de haat van de volledige fanbase over zich gekregen. Het personage, gespeeld door Fabien Frankel, was al langer niet echt geliefd, maar is na de tweede aflevering van het tweede seizoen nu echt zwaar gehaat.

Het gaat zelfs zo ver dat Fabien Frankel op Instagram de reacties onder zijn posts heeft moeten uitzetten. Veel kijkers lijken de acteur en zijn personage niet van elkaar te onderscheiden. Hetzelfde gebeurde eerder ook al met Jack Gleeson, die Joffrey speelde in Game of Thrones.

Ser Criston Cole

De basis van het gedrag van Ser Criston Cole in het tweede seizoen van House of the Dragon werd gelegd in het eerste seizoen. Toen wilde hij met zijn geliefde Rhaenyra Targaryen (Emma D’Arcy) weglopen. Zij wilde hem toen echter enkel houden als minnaar en wou geen afstand nemen van de troon.

Daarna is het volledig bergaf gegaan. Hoewel hij toen naar eigen zeggen geen “hoer” wou zijn, is dat exact wat hij sindsdien doet. Al enige tijd is Criston Cole namelijk de minnaar van Alicent Hightower (Olivia Cooke). Door met haar bezig te zijn, is Criston Cole ook mee verantwoordelijk voor de dood van Jahaerys. Nochtans wijst hij daarbij beschuldigend naar Ser Arryk Cargyll (Luke Tittensor). Zo dwingt hij hem om op zelfmoordmissie te gaan.

Deze slechte beslissing zorgt er uiteindelijk vreemd genoeg voor dat Criston Cole door Aegon (Tom Glynn-Carney) gepromoveerd wordt tot Hand of the King. Deze rol neemt hij zo over van Otto Hightower (Rhys Ifans), de vader van zijn geliefde Alicent.

Het tweede seizoen van House of the Dragon is iedere maandag te zien op HBO Max en Streamz.

Meer
Lees meer...