‘House of the Dragon’: Nieuwe teaser blikt vooruit op aflevering 5 na dramatische gebeurtenissen

Fans van House of the Dragon zitten al een hele week in spanning. De vierde aflevering van de HBO-reeks eindigde namelijk met een dramatische cliffhanger en dus wordt er vol spanning uitgekeken naar de volgende aflevering. Een korte teaser geeft ons al een beetje info, al blijven we toch grotendeels in het ongewisse.

Nu het tweede seizoen van House of the Dragon halverwege is, is de strijd tussen de Targaryens echt losgebarsten. Dat resulteerde alvast in een eerste droevige dood. Princess Rhaenys (Eve Best), ook bekend als ‘Queen Who Never Was’, trok met haar ervaren draak Meleys naar Rook’s Rest. Daar hoopte ze een belangrijkste slag te kunnen toedienen in het voordeel van Rhaenyra (Emma D’Arcy) en de Blacks. Dat draaide echter anders uit, want Aemond (Ewan Mitchell) kwam de Greens te hulp met Vaghar. Ondanks het verschil in grootte weerde Meleys zich fel, maar uiteindelijk sneuvelde ze toch samen met Rhaenyra.

Daemon op de troon

In de trailer van de vijfde aflevering van House of the Dragon zien we hoe het hoofd van Meleys door King’s Landing wordt geparadeerd. Minder duidelijkheid is er echter over het lot van King Aegon II (Tom Glynn-Carney). Hij trok, tegen alle advies in, ook naar Rook’s Rest, met zijn draak Sunfyre, maar bleek niet opgewassen tegen Meleys en Vaghar. Aegon stortte neer en leek er slecht aan toe.

In de nieuwe teaser van HBO zien we hoe Aegon in een soort kist naar King’s Landing gebracht wordt. Of hij nog leeft, is niet duidelijk. Wel lijkt Aemond alvast (tijdelijk?) zijn plaats op de troon te hebben overgenomen.

Blacks

Ondertussen proberen de Blacks te herstellen van hun pijnlijk verlies aan Rook’s Rest. Daemon (Matt Smith) probeert daarbij House Bracken onder lichte dwang te overtuigen hen te steunen. Dat moet hem helpen om de cruciale Riverlands te veroveren. En ondertussen wint Rhaenyra raad in bij Mysaria (Sonoya Mizuno) over andere manieren om de oorlog te winnen.

Bekijk hier de trailer van de vijfde aflevering van House of the Dragon:

Het tweede seizoen van House of the Dragon is iedere maandag te zien op HBO Max en Streamz.

Meer
Lees meer...