‘House of the Dragon’: Preview zevende aflevering onthult nieuwe drakenrijder

Nog twee afleveringen hebben we te gaan in het tweede seizoen van House of the Dragon en dus werkt de reeks naar een climax toe. Daarbij is het vooral uitkijken naar enkele nieuwe draken die hun intrede zullen maken in de zevende aflevering.

De meest recente aflevering van House of the Dragon begon met een poging om de zeer trouwe Ser Steffon Darklyn (Anthony Flanagan) te koppelen aan de draak Seasmoke. Deze draak behoorde ooit toe aan de ‘overleden’ Laenor Velaryon (John MacMillan), de voormalige echtgenoot van Rhaenrya (Emma D’Arcy). Zij hoopte nu dat Seasmoke Ser Steffon zou aanvaarden omdat hij enkele generaties terug te linken is aan de Targaryens. De draak dacht daar anders over en Ser Steffon stierf een pijnlijke dood, waarna Seasmoke erop uit trok.

Seasmoke en Addam

Tijdens die tocht besloot Seasmoke wel degelijk een nieuwe rijder te zoeken. Die vond hij in Addam of Hull (Clinton Liberty), de buitenechtelijke zoon van Corlys Velaryon (Steve Toussaint).

Als Rhaenyra op het einde van de zesde aflevering hoort dat Seasmoke geclaimd is, weet ze echter nog niet door wie. Daarom besloot ze er zelf op uit te trekken op Syrax. In de preview zien we dat dat zorgt voor een confrontatie met Addam op het strand. Vermoedelijk zal hij daar trouw zweren aan haar, aangezien zijn vader haar Hand is. De kans bestaat ook dat dat niet meteen gebeurt, aangezien Addam in de vorige aflevering zei dat hij vindt dat Corlys hem weinig aandacht schenkt.

Andere draken

Seasmoke is echter niet de enige draak die zich bij de Dance of the Dragons zal voegen. In de preview horen we ook dat Prince Daeron, de jongste zoon van Alicent Hightower, op komst is naar King’s Landing. Op die manier zullen de Greens met zijn draak Tessarion ook versterking krijgen.

Tot slot is er ook nog Rhaena (Phoebe Campbell), die tot nu toe geen draak voor zich wist te winnen. In de Vale ontdekt zij echter het bestaan van de wilde draak Sheepstealer. De preview lijkt te hinten naar het feit dat ze die zal weten te temmen. Op dat vlak zou House of the Dragon wel afwijken van de boeken van George R.R. Martin. Daarin is het namelijk de bastaardvrouw Nettles die Sheepstealer voor zich wint. Zij zorgt in de boeken ook voor de breuk tussen Rhaenyra en Daemon, iets wat in de serie al bezig is.

Over Daemon gesproken: in de preview zien we kort hoe hij in Harrenhal heel wat problemen lijkt te moeten oplossen. Oscar Tully is namelijk niet van plan zich zomaar bij hem aan te sluiten.

Bekijk hier de trailer van de zevende aflevering van House of the Dragon:

Het tweede seizoen van House of the Dragon is iedere maandag te zien op HBO Max en Streamz.

Meer
Lees meer...