Huawei deelt gratis powerbanks uit aan mensen die aanschuiven voor de nieuwste iPhone “want ze zullen het nodig hebben”

Huawei deelt gratis powerbanks uit aan mensen die aanschuiven voor de nieuwste iPhone “want ze zullen het nodig hebben”

Huawei heeft een nieuwe manier gevonden om grote concurrent Apple te plagen. Tijdens de lancering van de nieuwe iPhone Xs deelde de smartphonefabrikant powerbanks uit aan de mensen die aanschoven voor deze nieuwe iPhone. 

Apple stelde onlangs drie nieuwe iPhones voor: de iPhone Xr, de iPhone Xs en de duurste iPhone ooit, de iPhone Xs Max. Voor die nieuwe toestellen stonden honderden mensen in de rij toen ze een cadeautje kregen uit onverwachte hoek.

Powerbank

De mensen in de lange rij aan de Apple Store in Singapore, kregen een powerbank van Huawei. Op de verpakking van de powerbank stond het volgende te lezen: “Hier is een powerbank. Je zal het nodig hebben.” Hiermee wil de Chinese smartphoneproducent uiteraard de draak steken met de batterijproblemen waarmee iPhone blijft sukkelen.

Maar het is natuurlijk ook verkooptruc voor hun eigen nieuwe smartphones die binnenkort zullen verschijnen. Daarvoor heeft Huawei opnieuw inspanningen geleverd om hun batterij nog verder te verbeteren.

Oneerlijk

Toch kan niet iedereen lachen met de actie van Huawei. Verschillende Huaweigebruikers lieten al weten hoe ze de actie oneerlijk vinden tegenover de fans van Huawei, die geen extraatjes krijgen.

Verder benadrukken ze ook dat mensen die aanschuiven voor een iPhone hun keuze al gemaakt hebben en niet plots de rij zullen verlaten om een toestel van Huawei te kopen. Ze krijgen dus gewoon een cadeautje van Huawei, enkel en alleen omdat ze fan zijn van Apple. Waardoor de fans van Huawei zich dus benadeeld voelen.

Letterlijke powerbank in Nederland

Ook in Amsterdam maakte Huawei gebruik van een gelijkaardige campagne. Ze plaatsten daar een letterlijke power-bank voor de deur van de lokale Apple Store. Op die bank konden ze hun smartphone opladen als “de wachttijd langer was dan de batterijduur van hun toestel”.

Of deze stunts van Huawei ook daadwerkelijk hun vruchten afwerpen, zullen we weten wanneer het merk volgende maand de opvolger van de Huawei P20 Pro uitbrengt. Hun huidige vlaggenschip wordt door vele kenners het beste toestel op de markt genoemd, dus wordt er vol spanning uitgekeken naar deze opvolger.

Gesponsorde artikelen