Left Right
scrollTop top

Idris Elba en Netflix maken live-action film van populaire animatiefilm ‘De Klokkenluider van de Notre Dame’


Idris Elba en Netflix maken live-action film van populaire animatiefilm ‘De Klokkenluider van de Notre Dame’

Al eerder werd er aangekondigd dat er een live-action versie van Mulan zou komen en dat er deze zomer een echte Winnie The Pooh naar onze bioscoopzalen komt. Daarom besloot ook Netflix om een live-action film te maken van de bekende animatiefilm ‘De Klokkenluider van de Notre Dame’. ‘Luther’-acteur Idris Elba gaat de film regisseren en een rol vertolken. 

The Hunchback of Notre Dame is een boek dat in 1831 door Victor Hugo (die ook Les Misérables schreef) geschreven is. Het is een donker gothic-verhaal over de gebochelde klokkenluider van Notre Dame die verliefd wordt op de beeldschone zigeunerin Esmeralda. In 1996 maakte Disney er een populaire animatiefilm van en nu gaat Idris Elba voor streamingsdienst Netflix een live-action versie maken.

Moderne versie van een klassiek verhaal

Het klassieke verhaal zal in een modern jasje gegoten worden. Michael Mitnick, die al eerder het script verzorgde voor The Current War en The Giver, zal de verhaallijn uitwerken. Naast een nieuwer script zal er ook een nieuwe soundtrack komen.

Idris Elba zal de film regisseren en zelf ook een rol vertolken. Het is zeker niet zijn debuut, eerder maakt Elba al de komedieserie Turn Up Charlie, dat meteen besteld werd door Netflix. De acteur is momenteel in de bioscoop te zien in de film Avengers: Infinity War.

Ga eens terug naar je kindertijd met deze heerlijke trailer van De Klokkenluider van de Notre-Dame:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…