IJsland moet maar 1 à 2 moorden per jaar oplossen, maar haalt alles uit de kast nu het zover is

IJsland moet maar 1 à 2 moorden per jaar oplossen, maar haalt alles uit de kast nu het zover is

Er is een moord gepleegd in IJsland. Op zich is dat niets bijzonders, ware het niet dat het land gemiddeld slechts 1 à 2 moorden per jaar moet oplossen. Toen de 20-jarige Birna Brjansdottir acht dagen geleden verdween, werden dan ook alle middelen ingezet om haar zo snel mogelijk terug te vinden. Vandaag kwam een einde aan de zoektocht, want haar levenloze lichaam werd gevonden op een strand.

Als je aan je ouders vertelt dat je alleen op reis wil gaan naar IJsland, dan hoeven ze niet te panikeren. IJsland staat al jaren in de top 5 van veiligste landen ter wereld. Enkel Monaco, Palau en Hongkong gaan het eiland nog voor als het over moordcijfers gaat.

Het eiland telt amper 330.000 inwoners, dat is ongeveer gelijk aan het aantal bewoners in Gent of Antwerpen, maar het land is wel drie keer zo groot als België. De politie patrouilleert ongewapend in de straten. Toch gebeurt er af en toe een misdaad en dan gaat er ook een schokgolf door het ganse land. Zoals nu dus …

Grootste zoekactie ooit

Op 14 januari verdween de 20-jarige Birna Brjansdottir na een avondje uitgaan. Het duurde acht dagen, tot vandaag dus, voor haar lichaam op een strand werd gevonden. In de zoektocht naar de vrouw werd de grootste zoekactie in de geschiedenis van IJsland opgezet, zo meldt Iceland Monitor. Naar schatting zochten meer dan 500 mensen mee naar Birna. Ze deden dat met gespecialiseerde zoekteams, honden, drones, helikopters, auto’s en quads. Ook op sociale media werd het opsporingsbericht veelvuldig gedeeld.

De verdachten die de politie op het spoor kwam, zaten op een schip dat richting Groenland voer. De politie zette echter per direct een helikopter in om naar het schip te vliegen, de bemanning te ondervragen en uiteindelijk ook twee mannen terug aan land te brengen. Van ondernemerschap gesproken!

EPA

Gesponsorde artikelen