IKEA opent grootse hotels in Gent en Antwerpen, zonder IKEA-meubelen: “Ze zijn niet sterk genoeg”

IKEA opent grootse hotels in Gent en Antwerpen, zonder IKEA-meubelen: “Ze zijn niet sterk genoeg”

IKEA is meer dan een meubelmerk: het Zweedse designmerk heeft de laatste jaren uitgebreid met een voedingslijn (de balletjes, wat anders?) en alles wat bij een Scandinavische lifestyle hoort. En nu komen daar ook hotels bij: Gent en Antwerpen maken zich klaar voor ‘Moxy’, hotels van IKEA … zonder IKEA-meubelen.

Een Billy-kast, een Hemnes-bed en een Micke-bureautje: IKEA heeft letterlijk alles in huis om hotels in te richten, en toch doen ze dat niet. Gent wordt in 2019 de eerste stad die een Moxy-hotel krijgt, een hotel gebouwd en uitgebaat door IKEA. Ook Antwerpen zal snel nadien volgen. Het is niet bepaald de bedoeling dat de zelfbouw-reputatie van de meubelwinkel ook overslaat op de hotels.

“De Moxy-hotels hebben het niveau van een viersterrenhotel, maar dan voor de prijs van drie sterren”, klinkt het bij IKEA. Da’s ook niet vreemd: de hotels worden in samenwerking met Marriot gezet. Maar dat wil wel zeggen dat één IKEA-element niet aanwezig zal zijn: de meubels van IKEA zelf.

Géén IKEA-meubelen

Pardon? Gaan we niet allemaal en masse naar IKEA op zaterdag omdat de meubels daar goedkoop zijn én lang genoeg meegaan? Ja, maar die meubels zijn bedoeld om gebruikt te worden door één persoon. Hotelbedden en -kasten worden eigenlijk een stuk intensiever gebruikt, en daarvan moeten ze wat steviger zijn dan een standaard IKEA-bed. Geen Hemnessen voor Moxy-klanten dus.

Overigens zal de prijs wél IKEA-associaties oproepen: het is de bedoeling dat je in het weekend voor 120 euro (zonder ontbijt) een viersterrenervaring krijgt. Dat wil wel zeggen dat je het zonder een aantal dingen moet doen. Roomservice zal je er niet kunnen krijgen, dat moet de kosten drukken.

Gent, Antwerpen, Luik en Charleroi

Geen Billy in de hoek dus, maar het IKEA-gevoel zal je wél kunnen krijgen in de Moxy-hotels. Scandinavisch, licht en toch gezellig, dat wordt het uitgangspunt. Gent en Antwerpen krijgen dus sowieso wel wat IKEA-fans over de vloer. Maar ook Wallonië krijgt Moxy hotels: de aanvragen voor Brussel, Luik en Charleroi zijn binnen.

Moxy Gent verrijst aan de Kouter, in Antwerpen komt het hotel op de oude Zillion-site. Wie zin heeft om al sneller eentje te proberen: in Berlijn of Londen zijn er al Moxies te vinden.

Moxy

Gesponsorde artikelen