In deze oase van rust en luxe logeren de Rode Duivels op het WK …

In deze oase van rust en luxe logeren de Rode Duivels op het WK …

Binnenkort weten we wie de tegenstanders van onze Rode Duivels zullen worden op het WK 2018 in Rusland. Naast de tegenstanders worden dan ook de steden bekendgemaakt waar we onze wedstrijden zullen spelen. Maar waar de Duivels verblijven, ligt wel al een tijdje vast. Ze zullen tijdens het WK hun basis in Moskou hebben. En niet in zomaar een hotel, want er zijn kosten noch moeite gespaard om onze nationale ploeg zoveel mogelijk rust en luxe te gunnen.

Rust, dat moet zowat het codewoord geweest zijn bij de zoektocht naar een goede uitvalsbasis voor de Rode Duivels op het komende WK in Rusland. Al snel werd er voor Moskou gekozen, redelijk centraal gelegen in het oosten van Rusland en dus goed als het op verre verplaatsingen aankomt. Het werd het Moscow Country Club Hotel. Het Nieuwsblad mocht er even verblijven en zag vooral een heel rustige uitvalsbasis voor onze Duivels.

Afgesloten

Het hotel bevindt zich op nog geen 40 kilometer van de luchthaven én het stadscentrum, maar toch blijkt het echt een oase van rust. Wat dacht je van 120 hectare grond, met een golfbaan, een meer, verschillende tennisvelden, paardencircuits en, uiteraard, een enorm sportcomplex.

Dat complex ligt op wandelafstand van het hotel en omvat zwembaden, fitnessruimtes, sportzalen, een minigolfterrein en zelfs Turkse baden. De Duivels zullen in het hotel ook volledig afgesloten worden van de andere gasten, want ze krijgen namelijk een hele vleugel ter beschikking en zullen ook altijd afzonderlijk eten. Niet onbelangrijk: het complex waar de Belgen zullen trainen, en zich dus zullen voorbereiden op de wedstrijden, ligt op amper 20 minuutjes rijden van het hotel. Geen onnodige luxe.

Verbeelding

Bondscoach Roberto Martinez zal na de loting, die vrijdag plaatsheeft, zelf ook naar Moskou trekken om het hotel en trainingscomplex nog eens onder de loep te nemen. Al zullen ze ook nog wel een beetje hun verbeelding moeten gebruiken, want het appartementenblok dat zou voorzien worden voor de vrouwen en kinderen van de Rode Duivels staat er nog niet. Maar de Russen hebben nog tijd. De werken zouden pas in mei afgerond moeten zijn. Hopelijk lopen die geen vertraging op, want slechts een maandje later staan onze Duivels er al.

Eén groep vermijden

Vrijdag is het dus zover. Dan weten we tegen wie we het in de groepsfase moeten opnemen én meteen dus ook waar we zullen spelen. En dat laatste zou wel eens een grotere invloed kunnen hebben dan tegen wie we uitkomen. In welke groep je zit, bepaalt al een stuk waar de wedstrijden zullen doorgaan. En er is één groep die er toch niet zo aantrekkelijk uitziet.

Waar de spelers vooral naar de landen zullen uitkijken, zullen vrijdag de trainers en staff vooral hopen niet in groep G terecht te komen. Die groep speelt namelijk zijn wedstrijden in Sochi en Kaliningrad, respectievelijk zo’n slordige 1.100 en 1.300 kilometer van hun uitvalsbasis in Moskou. “Niet té ver moeten reizen is belangrijk. Verplaatsingen van drie uur zouden onze voorbereiding verstoren”, stelt bondscoach Martinez in HLN.

Belanden we wel in groep G, dan zouden de Rode Duivels weleens maar weinig van hun luxueuze hotel kunnen genieten. Bij verre verplaatsingen is het makkelijker een dag vroeger te vertrekken dan de één dag op voorhand die anders wordt gehanteerd. “De loting zal duidelijk maken hoeveel nachten we gaan kunnen doorbrengen in ons basiskamp”, weet dus ook Martinez.

Groep G

Het is maar 1 kans op 8 dat je in die verdoemde groep G terechtkomt, maar het verleden leert ons echter dat die kans voor de Belgen misschien wel wat hoger ligt dan voor andere landen. De Rode Duivels hebben namelijk de gewoonte in de laatste groepen terecht te komen.

Bij alle grote toernooien van de afgelopen 30 jaar, waarvoor we ons konden plaatsen, kwamen de Belgen in groep E, F of H terecht. Voor het EK 2016 zaten we in groep E, voor het WK in 2014 in groep H. In 2002 werden we ook in groep H ondergebracht en op de WK’s in 1998 en 1990 werd het groep E, in 1994 groep F. Enkel in 2000, het EK dat we zelf organiseerden samen met Nederland, kwamen we terecht in groep B. Al was dat niet zo speciaal, want er waren op dat EK slechts vier groepen …

Of Eden Hazard en co er veel tijd zullen doorbrengen, valt dus nog af te wachten? Maar hier zullen ze alleszins een paar nachten doorbrengen:

Ook in het sportcomplex is alles aanwezig:

Er zijn zelfs sauna’s en Turkse baden:

En het hotel heeft ook een enorm golfterrein:

Gesponsorde artikelen