Left Right
scrollTop top

In nieuw seizoen ‘The Crown’ zal deze acteur Prince Philip spelen


In nieuw seizoen ‘The Crown’ zal deze acteur Prince Philip spelen

Het derde seizoen van de Netflix-kaskraker ‘The Crown’ zal een volgende fase in het leven van de Britse Queen Elizabeth II vertellen en dus is er een nieuwe, oudere cast nodig. We wisten al dat Olivia Colman de rol van koningin krijgt en dat Helena Bonham Carter haar zus Princess Margaret zal spelen, maar nu is ook de bekend wie de rol van Prince Philip op zich neemt.

Out with the old and in with the new: Prince Philip zal vertolkt worden door Tobias Menzies, bekend van rollen in series als Rome en Outlander. Hij vervangt Matt Smith in The Crown. Fans van Outlander weten maar al te goed dat Menzies als geen ander kan switchen tussen een deftige, Britse gentleman en een vulgaire, wraakzuchtig vent. Perfect voor Philip dus!

Bovendien heeft Menzies al ervaring met het vertolken van een Britse aristocraat. Zo speelde hij al de Hertog van Cornwall in een BBC-verfilming van het Shakespeare-stuk King Lear. Dat meldt de Amerikaanse entertainmentwebsite Deadline.

Deze zomer opnames

In de zomer gaan de nieuwe opnames van The Crown van start. De reeks is één van de duurste die ooit gemaakt werd en is een echt boegbeeld waar Netflix maar al te graag mee uitpakt.

Helena Bonham Carter zal Princess Margaret gaan spelen. The Queen zal worden vertolkt door Olivia Colman. Er werd lang gespeculeerd dat actrice Helen Mirren de rol van Elizabeth op zich zou nemen, aangezien zij haar al vertolkte in de film The Queen, maar dat is dus niet gebeurd.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…