In Rusland hebben ze een nieuwe belasting: inwoners betalen er voor regen

In Rusland hebben ze een nieuwe belasting: inwoners betalen er voor regen

Belastingen betalen, het is nooit leuk. Maar in Rusland hebben ze nu wel een heel speciale belasting uitgevonden. Inwoners uit de regio Perm moeten er betalen voor de regen die uit de lucht valt.

De inwoners wisten niet eens dat ze tegenwoordig voor regen belast worden. Een bewoner ging op onderzoek uit toen bleek dat hij meer moest betalen om in z’n appartement te wonen. Uiteindelijk kreeg hij te horen dat hij betaalde voor de regen die van het dak naar de rioleringen vloeit. Blijkbaar moeten bewoners betalen voor afvalwater, maar dat houdt uiteraard geen steek aangezien de regen die uit de lucht komt geen afvalwater is.

Regenwater

Uiteraard hebben de bewoners de belasting aangevochten en de maatschappij gecontacteerd die instaat voor de watervoorziening. Volgens hen is de belasting wel degelijk legaal aangezien ook regen die in de riolering verdwijnt verwerkt moet worden.

Er bestaat nog veel onduidelijkheid over de belasting. Zo weten de bewoners niet of ze nu enkel moeten betalen als het heel fel regent of het hele jaar door. Zeker bij hevige regenbuien en bij zware sneeuwval zullen ze de belasting aan hun been hebben. Zonder de belasting zou de lokale watermaatschappij failliet gaan.

Gesponsorde artikelen