In ’t ziekenhuis maken ze wat mee: 20 onwaarschijnlijke röntgenfoto’s en de verhalen erachter

In ’t ziekenhuis maken ze wat mee: 20 onwaarschijnlijke röntgenfoto’s en de verhalen erachter

Hoe die dingen daar geraken, is al even boeiend als om te zien welke toestanden ons lijf blijkbaar kan overleven. O ja en dan zijn er al dingen waar mensen “per ongeluk op zijn gaan zitten”. Op de Spoed kunnen ze ervan meepraten … 

1. Pepsi & buffels

Een röntgenfoto van een 60-jarige man die slachtoffer werd van een dubbele misdaad in Multan (Pakistan). Dieven stalen twee buffels, en alsof dat niet genoeg was, staken ze een flesje Pepsi bij de arme boer, euh, daar waar de zon niet schijnt.

2. Nog misdaad

Ziehier de diamanten ring in én gestolen door Wilfredo Gonzalez-Cruz. Hij slikte die in toen hij betrapt werd bij een inbraak.

3. Ryan

Deze is redelijk legendarisch: het speelgoedautootje dat wijlen Ryan Dunn in zijn rectum liet verdwijnen bij Jackass. Hier, en blijf er niet in van ’t lachen:

4. 78

Wat je ziet zijn 78 (!!!) stukken bestek in de maag van een 52-jarige Nederlandse vrouw. Margaret Daalman kwam in Rotterdam aankloppen bij het ziekenhuis omdat ze “het aan haar maag had”.

5. Muis

Deze is vooral geweldig door het excuus: een Chinese man vertelde de dokters dat hij met meubelen aan het sjouwen was in zijn living toen hij een muis in de mot kreeg. Die probeerde hij dood te meppen met een stalen pijp. Maar toen struikelde hij en viel op dat stuk staal met zijn gat.

6. Mes

Nog zo’n schitterend verhaal (ook al omdat het goed afliep), maar eentje dat wel echt gebeurde: Ren Hanzhi, een tiener, was een appel aan het schillen en struikelde over de sofa en viel daarbij op het mes. Het ging 7 cm in zijn hoofd. Chirurg Peng Liwei kon het verwijderen en na een maand mocht Ren het ziekenhuis verlaten.

7. “Ik heb al zes dagen pijn aan mijn gehemelte”

Patrick Lawler kwam bij de tandarts aan met “pijn aan zijn gehemelte”. Er bleek een 10 cm lange nagel in zijn schedel te zitten. De bouwvakker beweerde geen idee te hebben hoe die daar terecht was gekomen. Hij was overigens al zes dagen aan het rondlopen met die pijn aan zijn gehemelte voor hij bij de tandarts terecht kon.

8. Pijl

En dit is de 11-jarige Liu Cheong. Zijn vriendje schoot een pijl in zijn hoofd. Hij verloor een oog, maar als bij wonder liep ie geen hersenschade op.

9. Charlie

Charlie, een Yorkshire terrier, wou niet meer eten. De ster was ook verdwenen uit de kerstboom.

10. Zes nagels

Hoe en waarom is nooit duidelijk geworden, maar deze bouwvakker werd binnengebracht met zes nagels in zijn hoofd. En ook hij overleefde dat.

11. Je neus kan je leven redden

Je neus kan je leven redden. Ze stopte een kogel bij deze sukkelaar.

12. Boor

Ron Hunt stond bovenop een ladder om een gat van vier cm diameter te boren toen die ladder onder hem uit schoot. De boor viel op zijn hoofd. Hij verloor een oog, maar kwam er verder zonder hersenschade vanaf.

13. Vuurwerk

Deze foto toont de hand van iemand die met vuurwerk speelde met Nieuwjaar.

14. Wesp

Deze foto is van een vrouw die een vork inslikte toen ze “een wesp wou pakken die in haar mond was gevlogen”.

15. Nicholas

De 17 maanden oude Nicholas Holderman viel in 2008 op een stel sleutels. Het kwam allemaal goed. Dit is Nicholas drie maanden later, toen hij met zijn familie op tv kwam:

16. Snoep

Zo ziet het er vanbinnen uit wanneer je 10 magneetjes en 20 stalen balletjes van een Magnetix-speelgoeddoos inslikt. De 8-jarige Haley Lents dacht dat het snoepjes waren. Die scheurden wel acht gaten in haar ingewanden. Maar Haley is nu oké.

17. Vier jaar

Deze nagel van 5 cm kwam aan het licht toen een man in Seoul in het ziekenhuis aankwam met klachten over hoofdpijn. De nagel bleek daar al vier jaar te zitten. De man had toen een werkongeval gehad, maar was zich niet bewust van de nagel in z’n hoofd.

18. Schaar

Deze was aan zijn tanden aan een pulken met een schaartje toen hij in de lach schoot en de schaar in z’n keel verdween. Hij heeft er niks aan overgehouden.

19. Wu

Wu Moude (22) viel met zijn hoofd op een stalen pijp. Die ging 15 cm langs zijn kin zijn hoofd in. Chirurgen slaagden er desalniettemin in om de pijp te verwijderen en Wu herstelde.

20. En dan zijn er nog deze tales from the dark side … mensen “gaan per ongeluk zitten” op de zotste dingen

Wel, deze zag z’n vibrator verdwijnen naar de dark side en probeerde die er met een slatang uit te halen. Die kwam ook vast te zitten. Leg het maar uit op de spoed …

Een lid van de Salvodoriaanse misdaadbende Mara Salvatrucha “gepakt” met een GSM bij een check in de gevangenis van Zacatecoluca.

En deze kwam met buikpijn aan in het ziekenhuis. Hij beweerde eerst van niks te weten, maar vertelde uiteindelijk wat er gebeurd was: in paniek had hij zelf de fles proberen te verwijderen met een stuk staaldraad. Zonder succes.

Yup, da’s een drankbeker. Op gaan zitten, hé …
Een barbiepop zonder hoofd …
En dit is een speelgoed Buzz Lightyear-manneke.

Gesponsorde artikelen