‘Inside Out 2’ wordt snelste animatiefilm om 1 miljard dollar op te halen

Inside Out 2, de nieuwste film van Pixar, heeft een nieuw record gebroken. De film bereikte dit weekend de mijlpaal van 1 miljard dollar aan de box office. Het had daar 19 dagen voor nodig, wat de kortste tijd ooit is voor een animatiefilm.

In 2015 maakten we kennis met Riley en haar emoties in Inside Out en nu is ze na 9 jaar terug voor de sequel. Inside Out 2 was al meteen een succes met het beste openingsweekend voor een animatiefilm ooit en nu heeft de film al een nieuw record te pakken.

Inside Out 2

In de film volgen we opnieuw Riley, die net haar 13de verjaardag vierde. Joy, Sadness, Fear, Anger en Disgust controleren nog steeds haar leven en hebben allerlei manieren bedacht om constructief samen te werken. Maar alles verandert wanneer het “puberteitsalarm” weerklinkt.

Dat alarm gaat gepaard met vier nieuwe emoties. Envy, Embarrassment, Ennui en Anxiety. Het viertal zorgt voor problemen met de bestaande emoties die nu opnieuw moeten proberen om de harmonie te herstellen.

1 miljard dollar

Dit weekend heeft Inside Out 2 wereldwijd de kaap van 1 miljard dollar (930 miljoen euro) overschreden. In totaal had de film daar 19 dagen voor nodig, waarmee het het record – dat op naam stond van Frozen II met 25 dagen – een stuk scherper zet. Om precies te zijn haalde Inside Out 2 in 19 dagen 1,015 miljard dollar (940 miljoen euro) op.

In de geschiedenis zijn er maar twaalf animatiefilms die de kaap van 1 miljard dollar overschreden. Sinds de overname van Pixar door Disney zijn acht van die twaalf films in handen van Disney.

Bekijk hier de volledige lijst (met films van Disney in vet):

 1. The Lion King (1,66 miljard dollar)
 2. Frozen II (1,45 miljard dollar),
 3. The Super Mario Bros. Movie (1,36 miljard dollar)
 4. Frozen (1,29 miljard dollar)
 5. Incredibles 2 (1,24 miljard dollar)
 6. Minions (1,16 miljard dollar)
 7. Toy Story 4 (1,07 miljard dollar)
 8. Toy Story 3 (1,07 miljard dollar)
 9. Despicable Me 3 (1,03 miljard dollar)
 10. Finding Dory (1,03 miljard dollar)
 11. Zootopia (1,02 miljard dollar)
 12. Inside Out 2 (1,01 miljard dollar)

Die laatste zal vermoedelijk nog wel enkele plaatsjes kunnen stijgen op deze lijst, aangezien hij nog in de filmzalen te zien is.

Bekijk hier nog eens de officiële trailer:

Meer
Lees meer...