Instagram heeft weer een nieuwe functie: nu kan je ook foto’s resharen in je story!

Instagram heeft weer een nieuwe functie: nu kan je ook foto’s resharen in je story!

Dat ze bij Instagram niet stil zitten, is wel duidelijk. Na de komst van de Instagram Stories is de ene na de andere feature toegevoegd. Velen onder ons maken af en toe wel eens een screenshot van een post van een celebrity of influencer en delen dat vervolgens op hun story. Tot nu toe kon je dat enkel op deze omslachtige manier, maar daar komt nu verandering in: Instagram komt zelf met een resharing functie. Hoera!

De stories op Instagram zijn razend populair. Er komen regelmatig nieuwe functies bij zoals leuke filters of GIFs. Het sociale netwerk experimenteerde ook al met notificaties wanneer je een screenshot neemt van iemands story. En nu komt de app met een nieuwe feature voor de Instagram Stories: de resharing functie! Dat meldt TechCrunch.

Instagram Stories Resharing functie

Zoals de naam doet vermoeden, kan je met deze nieuwe functie Instagram-foto’s delen op je story. Je hoeft dus geen screenshot meer te nemen van je favoriete post van Kim Kardashian of Gigi Hadid om die vervolgens te kunnen delen via je Instagram Story. Met deze functie kan je direct foto’s van je favoriete influencers resharen.

De functie wordt momenteel nog getest door een beperkt aantal Instagramgebruikers. Maar door de populariteit van verschillende onofficiële repost-apps is de kans groot dat de feature er uiteindelijk zal komen.

Hoe werkt het?

Wanneer je een leuke, openbare foto in een feed hebt gevonden, tap je op een knop. Vervolgens wordt de foto rechtstreeks geëmbed in je story. Nadien kan je je verhaal bewerken, zoals commentaar en tekeningen toevoegen of de grootte van de gelinkte foto aanpassen.

Het voordeel van deze nieuwe functie is dat je content van je favoriete influencer kan gebruiken én hem of haar er ook nog eens credits voor geeft. Jouw volgers kunnen immers klikken op de foto en worden vervolgens naar de originele post doorverwezen.

Wil je niet dat mensen jouw feed gebruiken? Geen probleem! Je kan gemakkelijk de optie afzetten in je instellingen. Bovendien kunnen enkel openbare foto’s worden gekopieerd. Als je een privéaccount hebt, moet je je dus helemaal geen zorgen maken.

Snapchat blijft achter

Hoewel Snapchat de stories op de kaart heeft gezet, lijkt de app nu de trein te missen. Instagram lijkt op dat gebied een stuk innovatiever en biedt veel meer nieuwe functies, zoals nu ook deze resharing feature.

Bovendien combineert de app drie functies in één: de permanente feed, tijdelijke verhalen en privéberichten.

Giphy

Gesponsorde artikelen