Instagram laat je binnenkort muziek toevoegen aan je story

Instagram laat je binnenkort muziek toevoegen aan je story

Het ziet ernaar uit dat we binnenkort ook muziek gaan kunnen toevoegen aan onze Instagram stories, want enkele gebruikers hebben in de Android app een code voor ‘music stickers’ gevonden. Een nieuwe Instagramfunctie die het kijken naar de stories wat leuker zal maken.    

Als we afgaan op de codes die gevonden zijn voeg je binnenkort je favoriete nummer toe aan je Instagram story. Na ‘focus’, ‘superzoom’ en ‘mention’ komt er dus nog een Instagramfunctie bij, de ‘music sticker’. Deze functie zou je toelaten om te zoeken naar een liedje en die toe te voegen aan je post.

Muziek op Instagram

Een functie zoals ‘music sticker’ zou wel eens het resultaat kunnen zijn van de licentiedeals die Facebook de laatste tijd heeft gesloten met enkele grote platenlabels zoals Sony, Warner en Universal. Je zal niet alleen muziek kunnen toevoegen, maar Instagram is ook testen aan het doen om automatisch een liedje dat je aan het beluisteren bent te herkennen en de titel en de artiest weer te geven als een soort label.

Muziek toevoegen zal de korte video’s meteen wat leuker maken, maar zo zou Instagram een grote concurrent kunnen worden de Musically-app. Die app laat je je favoriete nummer playbacken. Dit zal ook een oplossing zijn om gebruikers op een legale manier muziek te laten toevoegen aan hun posts. Door copyright konden posts en video’s waarbij op de achtergrond muziek te horen was, verwijderd worden.

Twitter @wongmjane

Hoe werkt het?

Volgens TechCrunch is er een code die aangeeft dat er een ‘search music’ functie komt die we naast locatiesticker gaan vinden. In de ‘music sticker’ zal je kunnen kiezen tussen genres, moods en trending om het best passende nummer toe te voegen aan je story. Het is wel nog niet zeker hoe het gekozen nummer in je story te zien zal zijn. Het is zeker dat je de muziek aan video’s zal kunnen toevoegen, maar of het ook bij foto’s zal kunnen is nog niet bekend.

We weten ook nog niet met wie ze gaan samenwerken om gebruikers muziek te laten toevoegen. Misschien gaan ze voor één partner zoals ze samenwerken met Giphy voor GIF-sticker. Spotify lijkt de meest logische keuze, maar Facebook heeft nog heel wat andere optie.

Nog niet actief

Voorlopig kan je de nieuwe functie nog niet gebruiken, maar enkele gebruikers van de Android app zagen het al verschijnen tussen de stickers. Jane Machun Wong en Ishan Agarwal ontdekten de functie, maar bij het proberen blokkeerde de Instagram app. De functie is dus nog niet actief, maar dat enkele gebruikers het al konden zien geeft aan dat we waarschijnlijk niet lang meer zullen moeten wachten.

Gesponsorde artikelen