Left Right
scrollTop top

Instorting gebouw in Antwerpen: ook laatste vermiste overleden


© bron: isopix

De vijf vermisten na de instorting in Antwerpen zijn nu teruggevonden. Het bouwwerk in de Antwerpse wijk Nieuw Zuid was gisteren gedeeltelijk ingestort. 

Eerder vandaag werd ook het vierde slachtoffer onder het puin gehaald. Burgemeester Bart De Wever (N-VA) maakte dat nieuws toen bekend. Het lichaam moet nog geborgen worden. 

Gisteren werden al drie lichamen van onder het puin gehaald. Het eerste is afgelopen nacht geborgen, het tweede om 6 uur vanmorgen. Het gaat om een Portugese en Roemeense bouwvakker. Rond de middag is het derde lichaam gevonden. 

Eén gewonde ontslagen uit ziekenhuis

De brandweer heeft ook goed nieuws te melden: van de negen gewonden die naar het ziekenhuis zijn gebracht, is er één ontslagen. Onder de gewonden zijn vier Roemenen, twee Oekraïners, een Portugees en nog twee personen waarvan de nationaliteit niet bevestigd is. Van hen zijn er acht zwaargewond.

De DVI (Disaster Victim Identification), de dienst voor slachtofferidentificatie van de federale politie, is ter plaatse gestuurd. De families en vrienden van de slachtoffers worden opgevangen in de omgeving van de rampplek.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…