Interieurtrends 2021: De nieuwste woontrends!

Nu we met z’n allen meer dan ooit thuiszitten maken we er gretig gebruik van om ons interieur eens onder handen te nemen. Meer dan ooit kopen we leuke interieurartikels om het zo nog gezelliger te maken. Maar wat zijn de dé interieurtrends van 2021? 

Interieurtrend 1: Breng de natuur naar binnen

Cottage interior
Cottage interior

Een opvallende trend sinds corona is dat we nu nog meer dan ooit de natuur naar binnenhalen. Het vele wandelen en tuinieren heeft ons wellicht doen nadenken over hoe mooi de natuur wel is en we merken dat we het soms beter wat rustiger aan kunnen doen en tijd moeten nemen voor onszelf.

Waar we de vorige jaren eerder de Scandinavische elementen zagen (streven naar eenvoud) ligt de trend nu dus eerder bij natuurlijke elementen. Op social media spreekt men van #cottagecore, anderen hebben het dan weer over een ‘botanisch interieur’. Denk aan houten elementen, stoffen zoals wol en katoen en bloemrijke motieven. En bovendien: duurzaam!

Héél wat leuke cottage geïnspireerde spulletjes vind je alvast bij Dille & Kamille. Wie een botanisch interieur wenst neemt beter een kijkje bij Zesso.

Haal buiten naar binnen
Haal buiten naar binnen

Daarbij hebben we meer dan ooit ook aandacht voor bloemen en planten. Alsof we buiten naar binnen halen. Denk aan een hoekje in je huis die vol staat met allerlei leuke planten.

Interieurtrend 2: Nostalgie

Nostalgie interieur
Nostalgie interieur

Als we Ruth Wasserman mogen geloven (Design Director bij MADE.COM), dan is nostalgie de nieuwe trend.

“In moeilijke tijden grijp je als vanzelf terug naar het oude bekende. Een vleugje nostalgie binnen halen in huis doe je via kunstwerken of vintage (ogende) meubelstukken. De laatste tijd zijn vooral de vormentaal van de jaren zeventig en tachtig opnieuw prominent aanwezig. Niet alleen heeft deze stijl een nostalgische waarde voor wie er in opgroeide, de ronde, organische vormen hebben een kalmerende werking voor iedereen.”

Een leuke webshop om dergelijke interieur artikelen te kopen is DesignOnline24.

Interieurtrend 3: Japandi

Japandi interieur
Japandi interieur

Japandi, een interieurstijl die het beste van Japan en Scandinavië met elkaar verbindt. De landen liggen geografisch mijlenver uit elkaar, maar ze hebben enorm veel met elkaar gemeen. 

Simpele eenvoud met aandacht voor verstilling, gecombineerd met respect voor het ambachtelijke handwerk staat hier centraal.

Denk hierbij aan organische vormen, neutrale kleuren en zachte stoffen. Dat in combinatie met gladde opervlakken, waardoor alles er heelemaal clean uitziet. Je hebt meteen een opgeruimd gevoel, wat rust in je leven brengt.

Meer tips over hoe je Japandi in huis haalt en daarnaast ook héél wat leuke Japandi producten vind je op Vtwonen.be.

Meer
Lees meer...