Left Right
scrollTop top

Iron Maiden brengt begin september hun 17e album ‘Senjutsu’ uit


© Steve Harris en Janick Gers. © isopix

Iron Maiden brengt na de zomer hun nieuwe album ‘Senjutsu’ uit. Het album verschijnt op 3 september en is de eerste nieuwe muziek van de band in zes jaar tijd.

Vorige week loste Iron Maiden hun de eerste single uit het aankomende album, The Writing On The Wall. Het nummer werd geschreven door gitarist Adrian Smith en leadzanger Bruce Dickinson. In de videoclip zien we de 3D-reïncarnatie van de iconische mascotte van de band, Eddie.

‘Senjutsu’

‘Senjutsu’ kan losjes vertaald worden als ‘tactiek en strategie’. Het album is opgenomen in de Guillaume Tell Studio in Frankrijk, een voormalige cinema en door zijn hoge plafond erg geschikt volgens de band. “Voor dit album schreven we een song, repeteerden het nummer en namen het dan meteen op zodat het nog vers in het geheugen lag”, vertelt Steve Harris, de drijvende kracht, bassist en de belangrijkste songschrijver binnen Iron Maiden. “Er staan enkele zeer complexe nummers op het nieuwe album dus die manier van werken was een uitdaging.”

Bruce Dickinson, zanger en frontman, vertelt ook nog dat er naast enkele lange nummers – drie van de tien nummers op het album overschrijden de tien minuten – ook twee nummers zijn die erg anders klinken dan wat de fans van hen gewend zijn.

Iron Maiden is in 2022 één van de headliners op de 25ste editie van Graspop.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…