Left Right
scrollTop top

Is ‘Avengers 4’ de laatste film voor deze superheld?


Is ‘Avengers 4’ de laatste film voor deze superheld?

‘Avengers: Infinity War’ liet heel wat ruimte open voor het afscheid van z’n hoofdrolspelers en over de opvolger van de succesfranchise is nog niet veel geweten. Wat wel duidelijk lijkt, is dat deze éne Avenger niet meer in zijn huidige vorm terugkomt. Opgelet: mogelijke spoilers.

Op het einde van Avengers: Infinity War ziet het er voor een heel pak oude getrouwen niet geweldig uit. Thanos, de meest rationele vijand uit het universum, heeft net de helft van de wereldbevolking uitgeroeid en daar horen een pak Avengers bij. Wie wel nog rechtstaat op het einde van Infinity War: Captain America. Maar Avengers 4 zou zomaar eens zijn laatste film kunnen zijn.

Chris Evans stopt als Captain America

Tenminste, dat moeten we afleiden uit een tweet die Chris Evans, Captain America himself, online zwierde. Die maakt vrij duidelijk dat hij niet meer terugkeert als Steve Rogers. Evans zelf bleek behoorlijk emotioneel over het einde van zijn carrière als Cap.

“Officieel het einde van Avengers 4. Het was een emotionele dag, om het zachtjes uit te drukken. Deze rol mogen spelen voor de laatste 8 jaar, was een enorme eer. Aan iedereen voor de camera en achter de camera en in het publiek: bedankt voor de herinneringen. Eeuwig dankbaar”, twitterde de Avenger.

Chris Evans (37) speelt intussen inderdaad al acht jaar Steve Rogers, de supersoldaat. Hij maakte in het Marvel Cinematic Universe deel uit van Captain America: The First Avenger, The Avengers, Captain America: The Winter Soldier, The Avengers: Age of Ultron, Ant-Man, Captain America: Civil War, Spider-Man: Homecoming en Avengers: Infinity War.

Gaat Captain America dood in Avengers 4?

Het afscheid van Evans lijkt ook meteen slecht nieuws te zijn voor Captain America zelf. Of hij de hernieuwde strijd met Thanos zal overleven, is nog maar de vraag. Eerder berichtten we al dat Avengers 4 een keerpunt is in het Marvel Cinematic Universe, maar zelfs dat wil niet zeggen dat het voorbij is voor Captain America. Een superheld die terugkomt met een nieuw gezicht, daar weten ze bij Spider-Man bijvoorbeeld alles van.

Die andere oudgediende bij Marvel, Robert Downey Jr, die al jaren Tony Stark (Iron Man) speelt, gaf meteen ook een reactie op Twitter.

To Infinity War and beyond

“We weten allemaal wie de echte sherrif is”, liet Downey Jr. optekenen, bij een afbeelding van van Toy Story’s Woody en Buzz Lightyear. “To Infinity War and Beyond.” Da’s een vriendschap die alvast niet kapot te krijgen valt. Ook Tony Stark overleefde trouwens Thanos’ zijn vernietigende beslissing. Kunnen Captain America en Iron Man de gebeurtenissen in Infinity War nog omdraaien? ’t Is nog wachten tot mei 2019 voor we Avengers 4 in de zalen krijgen. Dit is wat we al weten over de opvolger van Infinity War. En nee, daar is nog géén officiële titel bij.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.606.048
 • Aantal
  doden
  1.149.702
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  305.409
 • Aantal
  doden
  10.737